همین الان فروشگاه خودت و رایگان بساز و محصولت و بفروش

15 مورد از خواص شگفت انگیز خرما برای سلامتی بدن

خواص خرما برای سلامتی بسیار شگفت انگیز و حیرت آور است. از فواید خرما می توان به اثرات آن بر سلامتی مغز، درمان یبوست، بهبود عملکرد جنسی، افزایش وزن و بهبود تراکم استخوانها اشاره کرد. در سری مقالات خواص میوه ها در این مقاله با خواص خرما برای سلامتی بدن بیشتر آشنا می شویم.

خواص خرما برای سلامتی

از مزایای خرما می توان به افزایش سطح انرژی بدن ، افزایش آهن در بدن و کمک به هضم غذا اشاره کرد. خرما سرشار از مواد مغذی ، فیبر و آنتی اکسیدان های مختلف است. این میوه به دلیل خاصیت ضد التهابی ، آنتی اکسیدانی و ضد توموری برای بدن بسیار مفید است.

خرما هزاران سال است که غذای اصلی مردم منطقه خاورمیانه است. مسلمانان آن را به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی در رژیم غذایی خود در ماه مبارک رمضان قرار داده اند. خرما امروزه در سراسر دنیا به عنوان یک خوراکی شیرین بسیار محبوب است و علاوه بر بهره مندی از خواص خرما برای سلامتی بدن از آن به عنوان شیرین کننده طبیعی در اسموتی ها ، آب میوه ها و در پخت کیک و کلوچه استفاده می کنند.

میوه خرما از لحاظ طعم ، اندازه ، رنگ و کیفیت بسیار متنوع است. خرمای استعمران ، شاهانی ، مضافتی ، زاهدی کبکاب ، آل مهتری ، پیارم ، خضراوی و ربی از جمله گونه های مختلف خرما است که در ایران کشت می شود.

در جدول زیر میزان مواد معدنی ، ویتامین ها و تعدادی از آنتی اکسیدان های موجود در میوه خرما آورده شده است :

مادهاندازهمادهاندازه
آب خواص خرما برای سلامتی بدن21.3 گرمتیامین0.05 میلی گرم
انرژی277 کیلو کالریریبوفلاوین0.06 میلی گرم
پروتئین1.81 گرماسید پانتوتنیک0.81 میلی گرم
چربی0.15 گرمنیاسین1.61 میلی گرم
کربو هیدرات74.97 گرمفولات15 گرم
قند66.47 گرمویتامین A7 گرم
آهن0.9 میلی گرمویتامین K2.7 گرم
کلسیم64 میلی گرمکاروتن89 گرم
منیزیم54 میلی گرمکولین9.9 میلی گرم
فسفر62 میلی گرملوتئین + زاكزانتین23 گرم
پتاسیم696 میلی گرمآرژنین0.06 گرم
مس0.36لوسین0.08 گرم
روی0.44 میلی گرمپرولین0.11 گرم

خرما منبع خوبی از انرژی ، فیبر ، قند و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. مواد معدنی ضروری مانند کلسیم ، آهن ، فسفر ، سدیم ، پتاسیم ، منیزیم ، گوگرد و روی در آن یافت می شود. جدا از مواد مغذی فوق ، آنها همچنین حاوی ویتامین های مهمی مانند تیامین ، ریبوفلاوین ، نیاسین ، ویتامین B6 ، فولات ، ویتامین A و ویتامین K هستند. خواص خرما برای سلامتی بدن بسیار زیاد است در این مقاله تنها به چند نکته اشاره می شود.

مصرف 100 گرم یا حدود 4 عدد خرما در روز می تواند بیش از 15٪ از نیاز روزانه مواد معدنی اساسی مانند مس ، پتاسیم ، منیزیم و سلنیوم بدن را برآورده کند. خرما منبع غنی از آنتی اکسیدان است. خرمای تازه حاوی آنتوسیانیدین ها و کاروتنوئیدها است ، در حالی که خرمای خشک حاوی پلی فنول ها دقیقاً مانند چای سبز است. در مقاله 14 مورد از خواص منیزیم برای سلامتی بدن بیشتر با خواص منیزیم آشنا شوید.

خواص خرما برای سلامتی بدن

خرما منبع خوب انرژی

همه شواهد به این واقعیت اشاره دارند که برای بهبود سلامتی ، باید از خوردن غذاهای قندی پرهیز کنید. مطالعات نشان می دهد که خوردن قند تصفیه شده باعث کاهش سطح سلامتی بدن می شود. خبر خوب این است که طبیعت مواد غذایی شیرین که دارای میزان زیادی مواد معدنی و ویتامین است که می توان آنها را جایگزین قند تصفیه شده کرد را به ما ارائه می دهد یکی از این قند های طبیعی که نه تنها به سلامتی بدن صدمه ای نمی زند بلکه برای بدن نیز بسیار مفید است خرماست.

خرما سرشار از قند های طبیعی مانند گلوکز ، فروکتوز و ساکارز است. انرژی بالای موجود در خرما را می توان به مقدار زیاد قند آن نسبت داد. وقتی که احساس سستی و بی حالی یا ضعف کردید می توانید با مصرف چند عدد خرما سطح انرژی بدن خود را به سرعت بالا ببرید. به علاوه میزان کالری خرما مانند میوه های خشکی مثل انجیر و کشمش بیشتر از میوه های تازه است. برای آشنایی با خواص انجیر مقاله خواص انجیر خشک برای دوران بارداری را مطالعه بفرمایید.

پیشنهاد مطالعه  آلزایمر زدایی با غذا | غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر

خواص خرما برای سلامتی بدن و مغز

یک مطالعه علمی نشان می دهد که خرما از مغز در برابر التهاب و استرس اکسیداتیو محافظت می کند. میوه خرما سرشار از فنلیک ها و آنتی اکسیدان های طبیعی مانند آنتوسیانین ها ، اسید فولیک ، اسید پروتوکاتوئیک و اسید کافئین است. مصرف این ترکیبات پلی فنلی به طور موثر می تواند به کند شدن پیشرفت بیماری آلزایمر و زوال عقل کمک کند.

از دیگر خواص خرما برای سلامتی بدن تقویت مغز است. هر عدد خرما حاوی بیش از دو میلی گرم کولین است. کولین یک ویتامین از ویتامین های گروه B است ، که به عنوان انتقال دهنده عصبی حافظه عمل می کند. دریافت بیشتر کولین با حافظه و یادگیری بهتر همراه است بنابراین کولین به یک ریز مغذی مهم برای کودکان و بزرگسالان مسن تبدیل شده است.

خرما برای کاهش عوارض التهابی مانند اینترلوکین 6 (IL-6) در مغز مفید است. سطح بالای IL-6 موجب افزایش بیماریهای عصبی می شود. خرما در کاهش فعالیت پروتئین های بتا آمیلوئید نیز موثر است. پروتئین بتا آمیلوئید می تواند موجب ایجاد پلاکهایی در مغز شود. هنگامی که پلاک ها در مغز جمع می شوند ، ارتباط بین سلولهای مغزی را مختل می کنند که در نهایت می تواند منجر به مرگ سلولهای مغزی و بیماری آلزایمر شود.

فواید خرما برای یبوست

کاهش یبوست از دیگر خواص خرما برای سلامتی بدن است. در طب سنتی از خرما برای درمان یبوست استفاده می شود. در 100 گرم خرما 6.7 گرم فیبر وجود دارد. فیبر موجود در خرما باعث هضم غذا می شود و همچنین به تسکین درد ناشی از یبوست کمک می کند. در یک مطالعه ، 21 نفر که به مدت 20 روز 7 عدد خرما در روز مصرف کرده اند ، بهبود در دفعات دفع مدفوع و کاهش یبوست را تجربه کرده اند.

درمان اختلالات روده با خرما

خرما حاوی فیبرهای نامحلول و محلول و همچنین بسیاری از اسیدهای آمینه مفید است که می تواند هضم غذا را بهبود ببخشد. علاوه بر این فیبر موجود در خرما می تواند در درمان بیماری ریفلاکس معده ، دیورتیکولیت و بواسیر نیز موثر باشد. وجود میزان زیادی فیبر در خرما باعث افزایش خواص خرما برای سلامتی بدن و دستگاه گوارش می شود.

کاهش میزان کم خونی

خرما منبع خوبی برای بسیاری از مواد مغذی از جمله آهن است. کمبود آهن در بدن می تواند موجب کم خونی می شود. کم خونی باعث ایجاد خستگی ، سرگیجه ، ناخن های شکننده و تنگی نفس می شود. خوشبختانه ، افزایش مصرف غذاهای غنی از آهن مانند خرما می تواند به تسکین علائم کم خونی کمک کند.

فواید خرما برای فشار خون

خرما می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. 5 یا 6 عدد خرما حدود 80 میلی گرم منیزیم است. منیزیم ، یک ماده معدنی ضروری که باعث شل شدن رگ های خونی می شود. تحقیقات نشان می دهد که مصرف 370 میلی گرم منیزیم می تواند فشار خون را کاهش دهد. با این حال ، مصرف چنین دوز بزرگی همه به یکباره اغلب باعث اسهال می شود. مصرف خرما یک روش عالی برای افزایش ملایم منیزیم بدن است.

خرما از بیماری های قلبی جلوگیری می کند

کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی از دیگر خواص خرما برای سلامتی بدن است. مصرف خرما در کاهش سطح تری گلیسیرید و کاهش استرس اکسیداتیو موثر است ، که هر دو عامل خطر برای بیماری های قلبی و آتروژنز هستند. تری گلیسیریدها موجب ساخت پلاک چربی در شریان های خونی می شوند.

خرما باعث بهبود عملکرد جنسی می شود

در یک مطالعه علمی که در سال 2006 انجام شد اثرات موثر روغن خرما بر عملکرد جنسی در مردان را نشان داد. بر اساس این تحقیق مقادیر بالای ترکیبات استرادیول و فلاونوئید در خرما به افزایش تعداد اسپرم و تحرک آنها کمک می کند. بنابراین ، اگر به دنبال یک روش آسان برای تقویت میل جنسی هستید می توانید مصرف خرما را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

در کشور هند از گرده خرما برای درمان ناباروری مردان در طب سنتی استفاده می شود. برای این کار نیز می توانید 6 عدد خرما را در یک لیوان شیر یک شب خیس کنید ، سپس آنها را با مخلوط پودر هل و عسل میل کنید.

از شب کوری جلوگیری می کند

خرما سرشار از کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها می تواند به جلوگیری از شب کوری و افزایش بینایی کمک کند. کاروتنوئیدها علاوه بر سلامتی قلب خطر ابتلا به اختلالات مربوط به چشم مانند دژنراسیون ماکولا را کاهش می دهند.

پیشنهاد مطالعه  25 مورد از خواص فندق | از تقویت بدن تا درمان دیابت

به درمان اسهال مزمن کمک می کند

خواص خرما برای سلامتی بدن بی شمار است یکی از آنها درمان اسهال می باشد. غذاهای سرشار از پتاسیم مانند خرما می توانند به جایگزینی الکترولیت هایی که ممکن است به دلیل اسهال مزمن از دست داده اید موثر باشند. به لطف فیبر زیاد ، میوه خرما همچنین می توانند به هضم غذا کمک کنند.

خواص ضد سرطانی میوه خرما

خرما دارای خواص ضد سرطان است. خرما رشد و گسترش سلولهای سرطانی روده را کند می کند. مطالعات همچنین نشان می دهد که این میوه خاصیت ضد توموری دارد. خرما دارای مقادیر قابل توجهی اسید فنلیک است. اسید فنلیک به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماری های قلبی می شود.

خواص خرما برای سلامتی بدن

سلامتی استخوانها با خرما

خرما حاوی مقدار قابل توجهی بور است كه یكی از مواد مغذی برای تقویت استخوان ها است. همچنین خرما دارای مقادیر زیادی فسفر ، پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم ، سلنیوم و مس است که آن را به عنوان یک ماده غذایی عالی در سلامتی استخوان ها و درمان بیماری های مانند پوکی استخوان قرار داده است.

میوه خرما به حفظ توده استخوانی نیز کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد که از بین رفتن استخوان در زنان یائسه که مبتلا به پوکی استخوان هستند با افزایش مصرف پتاسیم کاهش می یابد. مصرف زیاد پتاسیم باعث کاهش مقدار کلسیم دفع شده از طریق کلیه ها می شود.

خرما باعث افزایش وزن می شود

از دیگر خواص خرما برای سلامتی بدن می توان به افزایش وزن اشاره کرد. خرما سرشار از قند به همراه پروتئین و بسیاری دیگر از ویتامین ها و مواد معدنی ضروری است که می تواند موجب افزایش وزن بدن شود.

کاهش التهاب با خرما

خرما تأثیر مثبتی بر SAR (رینیت آلرژیک فصلی) داشته باشد ، بیماری که تعداد زیادی در سطح جهان به آن مبتلا هستند. تحقیقات نشان می دهد خرما باعث کاهش التهاب در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک می شود. همچنین خرما سرشار از آنتی اکسیدان های مانند فلاونوئیدها هستند. فلاونوئیدها با کاهش سطح رادیکال های آزاد موجب کاهش التهاب در بدن می شوند.

خواص خرما برای پوست

میوه خرما دارای مقادیر زیادی ویتامین D و C است این دو ویتامین می تواند موجب افزایش خاصیت کشانی پوست شود. علاوه بر این ویتامین های D و C می تواند در درمان مشکلات پوستی مانند خارش پوست یا بیماری بثورات ( راش ) موثر باشد.

آسان کننده زایمان طبیعی

خوردن خرما در طی چند هفته آخر بارداری می تواند باعث گشاد شدن دهانه رحم و آسان شدن زایمان شود. در یک مطالعه ، 69 زن که 4 هفته قبل از موعد مقرر زایمان ، روزانه 6 عدد خرما مصرف می کردند ، 20٪ بیشتر به طور طبیعی زایمان کردند. همچنین مدت زمان زایمان آنها نیز به میزان قابل توجهی کمتر شد.

نقش خرما در آسان نمودن زایمان به دلیل ترکیباتی است که به گیرنده های اکسی توسین متصل شده اند. اکسی توسین هورمونی است که باعث انقباضات در هنگام زایمان می شود. علاوه بر این ، خرما حاوی تانن است ، تانن ها ترکیباتی هستند که موجب افزایش انقباضات حین زایمان می شوند.

علاوه بر خواص گفته شده خرما برای سلامتی بدن ، مصرف میوه خرما میتوان به افزایش شیر مادران پس از زایمان کمک کند که تا ۸۰ درصد میزان شیر مادر و مواد مغذی حاوی آن را افزایش می دهد.

مضرات خرما

گرچه خواص خرما برای سلامتی بدن بسیار زیاد است ولی نباید در مصرف آن زیاده روی کرد چون مصرف بالای آن باعث آسیب به کبد و طحال ، افزایش فشار خون ، جوش دهان و پوسیدگی دندانها می شود. به علاوه به دلیل کالری زیاد مصرف بیش از اندازه خرما باعث افزایش وزن می شود. در خوردن خرما افراط نکنید چون که دارای قند زیادی است. افرادی که لوز المعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری دیابت در خانواده آن ها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.

طرز تهیه میلک شیک خرما

میلک شیک

از خرما همه می توان به صورت تنهایی و هم مخلوط با مواد دیگر ( معجون ، میلک خرما ، سالاد ، اسموتی و …. ) یا به صورت محصول فراوری شده ( کیک ، کلوچه ، شیره و شربت و …. ) استفاده کرد. در اینجا ما طرز تهیه میلک شیک خرما را آموزش می دهیم امیدواریم این دسر خوشمزه رو درست کنید و از خوردن اون لذت ببرید. برای تهیه میلک شیک خرما حدود 250 گرم خرما را هسته کرده همراه با 4 یا 5 لیوان شیر و نصف قاشق غذاخوری پودر دارچین و مقداری بستنی داخل مخلوط کن ریخته و کاملا با هم مخلوط کنید به همین راحتی میلک شیک شما آماده است.

منبع : organic facts

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

انجیر خشک رو دیگه گرون نخر!!

خرید انجیر خشک با نصف قیمت بازار و ضمانت کیفیت محصول و ارسال سریع و بدون تاخیر !!!
قیمت انجیر خشک استهبان