۱۰ نکته مهم برای خرید و نگهداری آجیل و خشکبار

راهنمای خرید و نگهداری آجیل و خشکبار ; آجیل ها جزء خوشمزه ترین خوراکی ها و مواد غذایی است که این روزها طرفداران زیادی دارند. شاید برای شما هم پیش آمده که خریدی را انجام داده اید ولی وقتی از محصول خریداری شده استفاده کرده اید از کیفیت آن ناراضی بوده اید. در این مطلب نکاتی که در هنگام خرید آجیل و میوه خشک باید به آن توجه کرد تا خریدی آسوده و راحت داشته باشید را بیان می کنیم.

گسترش نفوذ اینترنت سبب افزایش خرید اینترنتی و آنلاین آجیل شده است. اگر به چند نکته ساده در مورد خرید آنلاین آجیل و خشکبار دقت کنید این کار می تواند به همان سادگی خرید از فروشگاه محلیتان باشد. در این مطلب علاوه بر نکات خرید از خشکبارفروشی ها و آجیل فروشی ها نکاتی نیز در مورد خرید اینترنتی آجیل و خشکبار نیز بیان می کنیم.

۱ – توجه به کیفیت محصول

آجیل ها معمولا به صورت های مختلفی در بازار موجود است : آجیل خام ، برشته ، نمکی و شور ، با پوست و یا مغز شده ، مخلوط و ۴ مغز

خرید آجیل و خشکبار و نحوه نگهداری از آنها

اولین نکته در هنگام خرید آجیل و خشکبار توجه به کیفیت آنها است. آجیل های که خریداری می کنید باید کاملا سالم و بدون هیچگونه بو و مزه ترشیدگی و کپک زدگی باشند. آجیل باید ترد و نرم باشند. اگر آجیل با پوست‌ مانند پسته ، گردو و بادام می‌خرید، مطمئن شوید که پوست آنها آسیب ندیده باشد و ترک یا سوراخی در آن نباشد.

آجیل های با کیفیت و مرغوب دارای مغز های درشتی هستند که فضای داخلی پوست آنها را کاملا پر کرده و هنگامی که آجیل ها را تکان دهید هیچگونه صدای جغجغه ای نمی دهند. آجیل های بی کیفیت و نامرغوب معمولا دارای مغز های خشک شده و چروک می باشند و هر موقع آنها را تکان دهید صدای جرق جرق می دهند.

هنگام خرید مغز آجیل نیز باید به رنگ خوب و مغز درشت و بدون چروک و یک اندازه آن توجه کرد. برای خرید آجیل به صورت آنلاین مسئله کمی متفاوت است و تعیین کیفیت محصول فروشگاه های اینترنتی کار دشواری است. می توانید برای این کار ابتدا مقدار کمی از آن محصول را از فروشگاه سفارش دهید و اگر از کیفیت آن راضی بودید دفعه بعد میزان خرید خود را افزایش دهید.

۲ – تازه بودن آجیل و خشکبار

نکته بسیار مهم در مورد انتخاب و خرید آجیل و خشکبار توجه به تازه بودن آن است. آجیل تازه نسبت به آجیل مانده دارای طعم و مزه بهتری است و میزان مواد غذایی آن نیز بیشتر می باشد. روغن های موجود در آجیل با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوا ، گرما یا نور فاسد می شوند. بنابراین با گذشت زمان آجیل مانده شروع به از دست دادن مواد مغذی و فاسد شدن می کند.

گردو به دلیل داشتن چربی و روغن زیاد در صدر این لیست قرار دارد و خیلی زود فاسد می شود مخصوصا اگر به صورت مغز شده باشد. بادام و بادام هندی نیز به دلیل چربی کم در پایین لیست قرار دارند و دیرتر خراب می شوند.

در بعضی مواقع ممکن است تشخیص آجیل تازه از کهنه سخت باشد. در هنگام خرید آجیل همیشه چند عدد از آنها را بردارید و بررسی کنید که بوی کهنگی و نا نمی دهد. سایت پالیز سعی کرده همواره آجیل تازه و باکیفیت در اختیار مشتریان خود قرار دهد. خرید انواع آجیل و میوه خشک درجه یک مانند خرید پسته ، خرید بادام و خرید انجیر تازه و با کیفیت و با قیمت مناسب در این سایت برای مشتریان فراهم شده است.

۳ – خرید آجیل خام یا بو داده

آجیل خام طعم ملایمتری نسبت به آجیل بو داده شده دارد. بو دادن آجیل سبب افزایش طعم و مزه آن می شود. اگرچه ما بین آجیل خام و بو داده از نظر ارزش غذایی تفاوت چندانی وجود ندارند اما از نظر میزان ماندگاری این دو با هم متفاوت هستند.

آجیل خام و کامل ( بدون شکستگی مغز ) زمان طولانی تری تازه می ماند. این موضوع به این دلیل است که وقتی آجیل برشته ، خرد یا آسیاب شود روغن خود را آزاد می کند. سپس این روغن‌ها در معرض اکسیژن قرار می‌گیرند که باعث می‌شود آجیل‌ها بد مزه شده و طعم طبیعی خود را از دست بدهند و همچنین زود فاسد شوند.

۴ – خرید آجیل با پوست یا مغز شده

به طور کلی آجیل‌های با پوست‌ ماندگاری طولانی‌تری در مقایسه با همتای بدون پوست خود دارند. این به این دلیل است که پوست به عنوان یک محافظ عالی و طبیعی عمل می کند و قرار گرفتن مغز آجیل در معرض اکسیژن را کاهش می دهد و از فاسد شدن آنها جلوگیری می کند.

10 نکته مهم برای خرید و نگهداری آجیل و خشکبار

آجیل های با پوست علاوه بر اینکه مدت طولانی تری قابلیت نگهداری دارند نگهداری از آنها نیز آسان تر است. توجه به این نکته در هنگام خرید آجیل و خشکبار باید مد نظر خریداران باشد. به عنوان مثال گردوی با پوست نیازی به نگهداری در یخچال ندارد و فقط باید در یک جای تاریک و خنک نگهداری شود. به علاوه اینکه آجیل با پوست نسبت به آجیل های مغز شده قیمت کمتری دارند و خرید آنها مقرون به صرفه تر است.

پیشنهاد مطالعه  15 مورد از خواص شگفت انگیز خرما برای سلامتی بدن

۵ – بسته بندی مناسب آجیل و میوه خشک

آجیل ها به صورت خام و بو داده ، با پوست و یا مغز شده را می توان در خواربارفروشی ، آجیل فروشی یا سوپرمارکت ها به صورت بسته بندی و یا فله ای یافت. نکته مهمی که در هنگام خرید آجیل مخصوصا اگر به صورت مغز شده باشند باید به آن توجه کرد بسته بندی مناسب محصول است. بسته بندی مناسب به جلوگیری از قرار گرفتن آجیل و خشکبار در معرض هوا و در نتیجه به تازه ماندن و جلوگیری از فاسد شدن آن کمک می کند.

آجیل های خریداری شده در سوپرمارکت ها یا فروشگاه های مواد غذایی معمولا در شیشه ها ، قوطی ها و بسته بندی های پلاستیکی قرار دارند و به این صورت در برابر قرار گرفتن در معرض هوا محافظت می شوند که به حفظ تازگی آنها کمک می کند. فقط در هنگام خرید آجیل و میوه خشک بسته بندی شده به یاد داشته باشید که تاریخ انقضای چاپ شده روی بسته را حتما بررسی کنید.

۶ – خرید آجیل و خشکبار از مراکز معتبر

نکته مهم بعدی که در خرید آجیل و میوه خشک به خصوص در خریدهای آنلاین باید در نظر گرفت خرید از مراکز معتبر است. از خریداری آجیل و خشکبار از دست فروشان کنار خیابان و دوره گردها خودداری کنید معمولا به این گونه افراد چون جا و مکان مشخصی ندارند نمی توان اعتماد کرد.

بعضی از فروشگاه ها و سایت های اینترنتی ممکن است که آجیل بی کیفیت و نامرغوب و یا مانده را برای فروش در فروشگاه خود قرار دهند ولی فروشگاه اینترنتی پالیز بهترین و با کیفیت ترین نوع آجیل و خشکبار را برای مشتریان و خریداران خود فراهم کرده تا همواره تجربه خرید لذت بخش از این سایت را داشته باشند. این سایت با داشتن نماد اعتماد الکترونیک ( اینماد) از وزارت صنعت و معدن و نماد ساماندهی از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یک مرکز معتبر برای خرید آنلاین آجیل و خشکبار است.

۷ – از خرید آجیل های حاوی مواد افزودنی اجتناب کنید

در هنگام خرید باید به دنبال آجیل های باشید که طبیعی هستند و مواد نگهدارنده نداشته باشند. از خرید آجیل که در روغن بو داده شده اند خودداری کنید. با وجود داشتن مقادیر زیادی چربی در خود آجیل تفت دادن آن در روغن باعث افزایش بیش از حد چربی و روغن این مواد می شود. مصرف این گونه آجیل ها می تواند برای سلامتی مضر باشد.

علاوه بر این حرارت و فرآوری مقدار روغن‌های طبیعی موجود در آجیل را کاهش می‌دهد و از مزایای تغذیه‌ای که آجیل می‌تواند داشته باشد کم می‌کند.

10 نکته مهم برای خرید و نگهداری آجیل و خشکبار

بعضی از تولید کنندگان برای این که آجیلشان جلوه و مزه بهتری پیدا کند به آنها رنگ و افزودنی های غیر مجاز اضافه می کنند که این باعث از بین رفتن سلامت آجیل ها می شود. معمولا وقتی این گونه آجیل ها را مصرف می کنید ممکن است دست و لبهایتان رنگ قرمز به خود گیرد که این به دلیل رنگ کردن آجیل است.

۸ – از خرید آجیل های شور پرهیز کنید

میزان بالای سدیم در آجیل های شور و نمکی می تواند فشار خون را افزایش دهد. مصرف زیاد سدیم با بسیاری از بیماری های مزمن قلبی و عروقی مرتبط است. بهتر است از آجیل خام به جای آنها استفاده کنید و یا اگر می خواهید آجیل بو داده خریداری کنید بهتر است آنهایی که فاقد نمک هستند یا نمک کمی دارند را بخرید.

آجیل های فرآوری شده از جمله آجیل هایی که بیش از حد نمک زده شده اند یا در روغن بو داده شده اند، به طور قابل توجهی عمر مفید کمتری دارند و اغلب نیز قیمت بالاتری نسبت به آجیل خام دارند. یک روش عالی و کم هزینه این است که خودتان در خانه آنها را برشته کنید. با اینکار نه تنها در پول خود صرفه جویی می کنید بلکه می توانید میزان نمک را متناسب با محدودیت های غذایی یا سلیقه خود کنترل کنید.

بودادن آجیل درون فر : اگر شما هم جزو دسته از افراد هستید که طعم آجیل بو داده را ترجیح می دهید سعی کنید آجیل خام را خریداری کنید و خودتان در خانه آن را بو بدهید. برای این کار آجیل ها را در فر با دمای ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجه به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قرار دهید. آجیل ها زمانی که طلایی مایل به قهوه ای شوند کاملا برشته شده و می توانید آنها را بیرون بیاورید. برای خوش طعم شدن آجیل نیز می توانید ادویه های مورد علاقه خود را قبل از قرار دادن در فر به آجیل ها اضافه کنید.

برشته کردن آجیل روی اجاق گاز : برای اینکار پس از خرید آجیل خام از فروشگاه اینترنتی پالیز آجیل ها را در یک ماهیتابه ریخته و بر روی حرارت متوسط اجاق قرار دهید. همین طور که آجیل ها حرارت می خورند کم کم آنها را زیرورو کنید تا تمام قسمتهای آجیل تفت بخورند. وقتی که آجیل ها رنگ طلایی به خود گرفت می توانید آن را از روی اجاق بردارید و در ظرف دیگری بریزید تا خنک شود.

پیشنهاد مطالعه  14 مورد از مزایا و خواص منیزیم برای بدن

مدت زمان لازم برای برشته کردن آجیل ها با توجه به درجه حرارت و نوع ظرف بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه است. برای بو دادن آجیل به این روش درجه حرارت حتما باید پایین باشد تا به آهستگی عملیات بو دادن انجام شود. حرارت زیاد می تواند باعث سوختن و تلخ شدن آجیل ها شود.

۹ – نگهداری مناسب آجیل و خشکبار

نکته مهم بعدی که در بعد از خرید آجیل و خشکبار باید به آن توجه کرد چگونگی نگهداری مناسب از این مواد می باشد. اگر نمی دانید چگونه آجیل را نگهداری کنید ما چند نکته آسان و ترفند ساده برای کمک به شما در محافظت و نگهداری از این مواد غذایی در اینجا بیان می کنیم :

نگهداری آجیل و خشکبار در ظروف شیشه ای

برای اینکه آجیل‌های تازه به راحتی خراب نشوند حتماً آن‌ها را در یک ظرف دربسته و در یک جای تاریک و خنک نگهداری کنید و یا آنها را در یخچال بگذارید تا آجیل شما تازه باقی بماند. سرما از تجزیه و فاسد شدن روغن ها و چربی های آجیل جلوگیری می کند. اگر مقدار زیادی آجیل دارید و مصرفتان کم است فریز کردن آنها می تواند گزینه خوبی باشد. آجیل ها در یخچال تا ۹ ماه و در حالت یخ زده تا کمی بیشتر از یک سال قابل نگهداری هستند.

به دلیل روغن زیاد آجیل ها مستعد فساد هستند به خصوص اگر به طور نامناسب نگهداری شوند. آجیل چه با پوست و چه مغز شده باید در ظروف مات و کدر و بدون هوا و در جای خشک و خنک نگهداری شود. تیرگی و کدر بودن ظرف از آجیل ها در برابر نور محافظت می کند. نگهداری مناسب آجیل ها نه تنها طراوت و تازگی آنها را حفظ می کند بلکه باعث حفظ ارزش غذایی آنها نیز می شود.

نگهداری آجیل و خشکبار در جاهای مرطوب باعث کپک زدگی و قارچ زدگی آنها می‌شود که این مسئله هم تغییر شکل ظاهری آجیل و خشکبار را به دنبال دارد و هم بو و طعم طبیعی آنها را از بین برده و موجب می شود آجیل ها بوی و مزه نامطبوع بگیرند و هم در اثر مصرف این آجیل ها ممکن است عوارضی برای افراد ایجاد شود.

آجیل هایی که زمان طولانی در خانه مانده اند مثلا یک و نیم یا دو سال و مصرف نشده اند را دور بریزید. آنها احتمالا فاسد و خراب شده اند یا ارزش غذایی خود را از دست داده اند.

۱۰ – پرخوری ممنوع

آجیل منبع غنی از پروتئین ها، ویتامین ها و مواد معدنی است. یکی از عیب های این مواد میزان بالای چربی آنهاست. با این حال اگر این مواد غذایی در حد اعتدال استفاده شوند می تواند بخشی ارزشمند از رژیم غذایی افراد باشد. پس در هنگام خرید آجیل و خشکبار به میزان مصرف ماهیانه دقت کنید و بیش از حد مصرف خود آجیل خریداری نکنید.

آجیل ها بسیار خوشمزه هستند و زمانی که بیشتر افراد مشغول خوردن آنها می شوند در مصرف آن زیاده روی می کنند. توصیه این است که نباید بیشتر از یک مشت در حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم در روز آجیل خورد. در هنگام خوردن آجیل نباید کیسه و یا ظرف حاوی آجیل را جلوی خود بگذارید و مشغول خوردن آن شوید این کار مطمئنا باعث پرخوری می شود.

10 نکته مهم برای خرید و نگهداری آجیل و خشکبار

به جای این کار می توانید به اندازه یک مشت و یا نصف یک فنجان آجیل را در ظرفی بریزید و مشغول به خوردن آن شوید این کار مانع از پرخوری شما می شود. آجیل ها می تواند برای بعضی از افراد ایجاد آلرژی و حساسیت کند. اگر جزء این دسته افراد هستید از خوردن آجیل خودداری کنید.

فواید آجیل و خشکبار

آجیل ها مانند نیروگاه های تغذیه هستند. آنها سرشار از روغن های سالم و آنتی اکسیدان های طبیعی، پروتئین گیاهی و کربوهیدرات و نشاسته هستند. آجیل ها حاوی فیبر غذایی و مواد معدنی ضروری هستند. خرید و مصرف آجیل و خشکبار با کاهش خطر بیماری قلبی – عروقی ، کاهش کلسترول کل و افزایش کلسترول خوب (HDL) مرتبط است.

قبلتر در مقالات جداگانه در مورد فواید انجیر ، فواید پسته ، فواید بادام و فواید گردو مطلب در سایت گذاشته شده بود.

آجیل منبع غنی از مواد مغذی است. آنها سرشار از ویتامین های B نیاسین ، تیامین و ریبوفلاوین هستند و از بهترین منابع ویتامین E می باشند. آجیل ها دارای فیبر بالا و غنی از مواد معدنی هستند و مقادیر زیادی آهن ، کلسیم ، فسفر ، منیزیم و پتاسیم را برای بدن فراهم می کنند. اگر چه آجیل ها دارای مواد مغذی هستند اما چربی و کالری بالایی نیز دارند.

آجیل بسته به نوع آن از ۵۰ تا ۷۰ درصد چربی تشکیل شده است بنابراین اعتدال در مصرف آنها بسیار مهم است. با این حال در بیشتر آجیل ها چربی عمدتاً از نوع چربی غیر اشباع است. چربی های اشباع شده تنها درصد کمی از چربی اکثر آجیل ها را تشکیل می دهند.

آجیل از نظر محتوای پروتئین از یک نوع به دیگری متفاوت است و از ۴ تا ۶ گرم در هر اونس متغیر است. همانطور که گفته شد آجیل حاوی چربی های سالم است. بنابراین می توانید برای بهبود جذب کاروتنوئیدها و سایر مواد مغذی محلول در چربی آنها را به سالاد و سبزیجات اضافه کنید.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن