همین الان فروشگاه خودت و رایگان بساز و محصولت و بفروش

هر آنچه در مورد درخت انجیر باید بدانید

درخت انجیر از 5000 سال قبل از میلاد توسط انسان کشت می شده است. درخت انجیر از تیره توت و از گونه فیکوس ها ( ficus ) است. فیکوس ها طیف وسیعی از گیاهان را در بر می گیرند از انجیر های خوراکی ، وحشی تا گل های زینتی مانند فیکوس برگ درشت و فیکوس بنجامین.

انجیر خوراکی درختی گرمسیری و بومی منطقه خاورمیانه و مدیترانه است. انجیر درختی پهن برگ ، خزان کننده و با ریشه های عمیق است که ارتفاع آن به بیش از 9 متر هم می رسد. امروزه بیش از 600 گونه از این درخت مورد شناسایی قرار گرفته است.

انواع گونه انجیر

درختان انجیر به سه دسته 1- انجیر وحشی 2 – انجیر تزیینی 3 – انجیر خوراکی تقسیم می شوند :

انجیر معابد ، فیکوس بنگالینسیس ( انجیر بنگال ) ، انجیر وارجنیونا ، انجیر جوانیس از جمله گونه های مختلف انجیر وحشی هستند. فیکوس برگ درشت ، فیکوس برگ ریز ، فیکوس بنجامین ، انجیر چسب ( فیکوس پالیما ) نیز از انواع انجیر تزیینی هستند.

انجیر خوراکی که جز خانواده فیکوس کاریکا هستند داری سه زیر رده انجیر ازمیر ، سان پادرو و انجیر معمولی است. تفاوت ما بین گونه های مختلف انجیر خوراکی در دفعات محصول دهی در یکسال و نیاز یا عدم نیاز به گرده افشانی است. تنها گونه انجیر ازمیر احتیاج به گرده افشانی داشته و دو نوع دیگر گرده افشانی نمی شوند.

درخت انجیر

استان فارس قطب تولید انجیر کشور است و  اکثر گونه های انجیری که در این استان کشت می شود جز گونه انجیر ازمیر هستند. مهمترین گونه های انجیر ازمیر که در شهرستان استهبان به عنوان بزرگترین تولید کننده انجیر کشور کشت می شود عبارتند از : انجیر سبز ، سیاه ، پیوس ، کشکی ، رونو ، متی و شاه انجیر

سایت پالیز عرضه کننده انواع انجیر خشک استهبان با بالاترین کیفیت و نازلترین قیمت می باشد. انواع انجیر استهبان شامل انجیر غنچه ، پرک ، صدویک انجیر گوشتی در وزنهای مختلف در قسمت فروشگاه سایت موجود می باشد. برای آگاهی از قیمت و خرید انجیر خشک استهبان می توانید به قسمت فروشگاه سایت مراجعه کنید.

عوامل تاثیر گذار در رشد درخت انجیر

انجیر درخت نیمه گرمسیری است. مناطقی با آب و هوای نیمه گرم و معتدل برای کاشت این درخت بسیار مناسب می باشد. شرایط محیطی از جمله سرما ، گرما ، میزان بارندگی ، رطوبت ، پستی و بلندی زمین و شیب زمین می تواتد در رشد درخت انجیر تاثیر گذار باشد.

اثر سرما بر درخت انجیر

دمای زیر 9 – درجه سانتی گراد باعث از بین رفتن درخت انجیر می شود. البته این مسئله برای درختان بالغ انجیر است نهال ها و قلمه های تازه کاشته شده در برابر سرما مقاومت کمتری دارند.

تاثیر گرما بر درخت انجیر

گرچه انجیر درختی گرمسیری است ولی تا درجه حرارت مشخصی تحمل گرمای هوای تابستانه را دارد. اگر شدت گرما بیش از 45 درجه باشد به درخت آسیب وارد می شود مخصوصا اگر درختان انجیر به صورت دیم کاشته شده باشد. البته دمای بالاتر از 42 درجه برای مدت طولانی مثلا چندین هفته نیز می تواند آسیب های جدی به درخت انجیر وارد کند. گرمای بیش از حد باعث زرد شدن و ریزش برگ درخت انجیر و کاهش کیفیت و اندازه میوه انجیر می شود.

بارندگی مورد نیاز درخت انجیر

میزان بارش سالیانه مورد نیاز درختان انجیر حداقل 300 تا 400 میلیمتر است. در صورت کاهش میزان بارندگی سالیانه باید درختان آبیاری کمکی شوند.

دانلود پکیج کتاب

خاک مناسب کاشت درخت انجیر

درخت انجیر می تواند در اکثر خاک ها رشد کند ولی خاک مناسب برای کاشت انجیر خاک سبک ، حاصلخیز با زه کشی مناسب و PH بین 6/2 تا 7/7 می باشد. خاک رسی و خاک های فقیر چندان مناسب درخت انجیر نیستند به خصوص اگر انجیر به صورت دیم کاشته شود. عمق مناسب خاک برای کاشت درخت انجیر حداقل یک تا دو متر می باشد.

تکثیر درخت انجیر

کاشت درخت انجیر

درخت انجیر را به دو روش جنسی و غیر جنسی می توان کشت کرد. روش جنسی شامل کشت بوسیله تخم است که چندان مرسوم نیست. روش غیر جنسی شامل کاشت بوسیله قلمه ، خوابانیدن ، پاجوش و پیوند است. تکثیر بوسیله قلمه بهترین روش کاشت درخت انجیر است.

درخت انجیر

در کاشت قلمه ها گودالی به عمق 1 متر و عرض 80 – 50 سانتی متر حفر کرده و سپس در اواخر زمستان و اوایل بهار قلمه های به طول 70 الی 80 سانتی متر و قطر 2 یا 3 سانتی متر را در گودال قرار داده و روی آنها خاک می ریزند بهتر است یک یا دو جوانه انتهایی قلمه بیرون از خاک باشد. برای ریشه دهی بهتر می توان انتهای قلمه ها را قبل از کاشت در هورمون ریشه زایی قرار داد. پس از کاشت باید قلمه ها آبیاری شوند.

کاشت بوسیله پاجوش و نهال ریشه دار نیز از روش های دیگر کاشت درخت انجیر است. حسن استفاده از قلمه ریشه دار این است که احتمال موفقیت در کاشت را افزایش داده و زمان انتظار برای باردهی درخت کاهش می یابد. برای کاشت نهال یا پاجوش در انتهای فصل زمستان گودالهای به عمق 80 سانتی متر حفر کرده پاجوش ها و یا نهال های انجیر را درون گودال گذاشته و با خاک پر می کنند. 

در روش خوابانیدن نیز اگر شاخه درخت قابلیت انعطاف داشت شاخه را خم کرده و بر روی آن خاک می ریزیم و هر چند هفته یکبار خاک را با آب مرطوب می کنیم. اگر شاخه درخت قابلیت انعطاف نداشت مقداری از پوست شاخه را جدا کرده و دور آن را با خاک مرطوب همراه با نایلون می پوشانیم در هر دو روش بعد از ریشه دار شدن قلمه می توان آن را از گیاه مادری جدا کرده و در محل دیگری کاشت.

فاصله کاشت درختان انجیر در حالت دیم حدود 10 متر از یکدیگر است ولی اگر باغ آبی باشد می توان فاصله کاشت را کمتر در نظر گرفت.

کاشت انجیر در گلدان

درخت انجیر

برای کاشت درخت انجیر در گلدان باید مراحل زیر را به ترتیب انجام داد :

قلمه های که برای کاشت در گلدان انتخاب می کنید باید دارای طولی بین 15 تا 20 سانتی متر و قطری بین 1 الی 2 سانتی متر داشته باشد. بهتر است قسمت انتهایی قلمه به شکل اریب برش داده شود تا سطح تماس بیشتری را با خاک ایجاد کند. خاک مناسب برای کاشت قلمه انجیر در گلدان خاک سبک و حاصلخیز است. ماسه مخلوط با کود کمپوست و مخلوط خاک برگ + کوکوپیت + کود کمپوست مناسب کاشت قلمه انجیر در گلدان است.

پس از آماده کردن خاک ، گلدان را تا نیمه از خاک پر کرده سپس قلمه ها را در آن قرار داده و کاملا پر می کنیم. با دست مقداری از خاک را فشار داده تا قلمه ها کاملا در جای خود ثابت قرار بگیرند. در زمان کاشت باید مواظب بود قلمه ها به صورت بر عکس در خاک قرار نگیرد. در انتها نیز گلدان را آبیاری می کنیم.

کاشت درخت انجیر در حیاط 

اولین مرحله در کاشت درخت انجیر در حیاط منزل تعیین محل مناسب است. انجیر درختی گرمسیری است و به میزان بالای تابش نور خورشید احتیاج دارد بنابرین باید محلی از حیاط را برای کاشت در نظر بگیرد که آفتاب گیر باشد.

مرحله دوم تهیه قلمه یا نهال انجیر است. قلمه را می توانید اوایل اسفند از شاخه های  سالم 2 ساله تهیه کنید. قطر قلمه ها باید 2 الی 4 سانتیمتر و طول آنها 30 تا 50 سانتیمتر باشد. نهالها را نیز می توان از مراکز فروش نهال تهیه کنید و یا می توانید قلمه ها را داخل گلدانی ریشه دار کرده سپس در حیاط منزلتان بکارید.

در مرحله سوم باید گودالی به عمق 60 – 50 سانتیمتر و به قطر 40 سانتیمتر ایجاد کنید. گودال باید حداقل 2 متر از دیوار یا هر مانع دیگری فاصله داشته باشد. در مرحله آخر نهال یا قلمه ها را به آرامی در گودال قرار داده و اطراف آن را خاک بریزید تا کاملا پر شود. باید حداقل 10 سانتیمتر از سر قلمه ها بیرون از خاک باشد و همچنین نهال ها را سرزنی کنید.

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با آفت مگس میوه انجیر

گرده افشانی درخت انجیر

تنها گونه انجیر نوع ازمیر احتیاج به گرده افشانی دارد. عمل گرده افشانی در درختان انجیر توسط زنبور بلاستوفاگا صورت می گیرد. این گونه زنبور در درون میوه انجیر نر موسوم به ” بر انجیر ” تخم گذاری می کند. زنبور در زمان خروج از میوه درخت بر انجیر مقداری گرده را با خود حمل می کند پس از خروج از میوه بر زنبور در جستجوی پیدا کردن مکانی برای تخمگذاری وارد میوه انجیر خوراکی ( که انجیر ماده است ) شده و بدین ترتیب عمل گرده افشانی انجام می شود.

برای بهتر انجام شدن عملیات گرده افشانی زمانی که میوه انجیر خوراکی آماده گرده افشانی شد ( اواخر بهار و اوایل تابستان ) باید میوه بر انجیر را از درخت بر چیده و در میان میوه های انجیر خوراکی قرار داد که به این عمل اصطلاحا ” بر دادن ” می گویند.

درخت انجیر

هر درخت انجیر چند کیلو میوه می دهد

درخت انجیر از سن 5 سالگی شروع به باردهی می کند ولی باردهی اقتصادی آن از سن 7 سالگی به بعد است. میزان باردهی هر درخت انجیر به اندازه ، سن درخت ، میزان بارندگی ، میزان آبیاری و نوع خاک بستگی دارد. این میزان می تواند از 5 کیلو تا 60 کیلو برای هر درخت متغیر باشد. به طور متوسط هر درخت انجیر 20 تا 30 کیلو میوه می دهد.

داشت و نگهداری از درخت انجیر

برای نگهداری و حفاظت از درخت انجیر باید یک سری کارها و عملیات از مرحله کاشت قلمه تا رشد کامل درخت انجام گیرد. این مراحل شامل نگهداری درختان از سرما و گرما ، از بین بردن علف های هرز ، شخم زدن ، ایجاد آبگیر ، خاک دهی ، آبیاری ، هرس کردن و مبارزه با آفات و بیماری ها می باشد.

آبیاری درخت انجیر

اگر درختان انجیر به صورت دیم کاشته شود با کاهش میزان بارندگی سالیانه رطوبت خاک کاهش یافته که در این صورت باید درختان انجیر آبیاری شوند. آبیاری باغات انجیر معمولا در دو مقطع زمانی انجام می شود یکی از اوایل آبان تا اوایل اسفند ماه و دیگری از اسفند تا اواخر فروردین ، بهترین زمان آبیاری کمکی درختان انجیر در زمان رشد درخت یعنی در اسفند و فروردین ماه است. سن و اندازه درخت ، نوع خاک و شرایط آب و هوای منطقه در میزان و دفعات آبیاری کمکی باغات انجیر تاثیر گذار است. البته آبیاری زیاد نیز باعث بروز بیماری ترشیدگی انجیر و آفلاتوکسین می شود.

هرس درخت انجیر

درخت انجیر را سالیانه یا چند سال یک بار باید هرس کرد. هرس درخت انجیر معمولا به دو منظور انجام می شود 1- هرس فرم 2 – هرس بهره برداری

هرس فرم

هرس فرم یعنی هرس درخت به منظور تعیین شکل ، اندازه ، ارتفاع و حجم درخت. این نوع هرس هر چند سال یکبار انجام می گیرد. معمولا درختان انجیر را به دو فرم پایه بلند و پا کوتاه ( بوته ای ) شکل می دهند.

درخت انجیری که شکل بوته ای دارد فاقد تنه اصلی بوده و شاخه های اصلی و بار دهنده به شکل پاجوش به تعداد نسبتاً زیاد از خاک خارج می شوند. برای تربیت درخت به این شکل پاجوش های اضافی را هنگام هرس درخت نباید حذف کرد تا هر کدام از پاجوش ها تشکیل یک تنه دهد.

درخت انجیر

در فرم پایه بلند یک یا چند تنه از درخت به عنوان تنه های اصلی در نظر می گیرند. برای فرم دهی درخت به شکل پایه بلند علاوه بر حذف پا جوش های اضافی ، شاخه های اصلی را در فاصله 1 متری از سطح خاک هرس می کنند. هر کدام از تنه ها دارای چندین شاخه به عنوان شاخه اصلی است. شاخه ثانویه از شاخه های اصلی نشات می گیرند.

هرس بهره برداری

هرس بهره برداری به منظور افزایش میزان بار دهی ، افزایش اندازه و کیفیت میوه درخت و انجام می شود. هرس باردهی هر ساله انجام شده بنابرین به عنوان هرس سالیانه نیز نامیده می شود. حذف شاخه های خشکیده ، شکسته شده در اثر وزش باد ، حذف شاخه و یا تنه آفت زده و بیمار و حذف شاخه هایی که با هم زاویه کمتر از 45 درجه دارند و درهم پیچیده هستند از جمله نکاتی است که در هرس بهره برداری باید به آن توجه کرد.

حفاظت درخت انجیر در برابر سرما

همان طور که گفته شده نهال های تازه کاشته شده درخت انجیر نسبت به سرما بسیار حساس هستند بنابراین این نهال های جوان باید در مقابل سرمای هوا محافظت شوند در غیر این صورت براثر سرمازدگی خشک شده و از بین می روند. برای حفاظت قلمه ها و نهال های تازه کاشته شده از سرما می توان از وسایل مختلفی مانند صندوق چوبی ، صندوق های پلاستیکی میوه  ، پارچه های ضخیم ، سنگ چین و برگ درختان نخل استفاده کرد. تقویت نهال و کوددهی مناسب و آبیاری به موقع نیز در جلوگیری از سرمازدگی درختان انجیر موثر است.

علف های هرز

یکی از مهمترین مشکلات اکثر باغداران انجیر وجود علف های هرز می باشد. علف های هرز با مصرف آب و مواد غذایی در دسترس درخت برای آن ایجاد مشکل می کنند. علاوه بر این علف های هرز می توانند با تولید مواد سمی ریشه درختان را مسموم کنند. از طرف دیگر بیشتر علف های محل تخم ریزی و رشد بسیاری از آفات درخت انجیر است. بنابراین مبارزه با علف های هرز باغات انجیر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد.

معمولا مبارزه با علف های شامل مبارزه مکانیکی( بوسیله وجین دستی و یا با ابزارهای مانند تیشه و بیل و شخم زدن ، سوزاندن بوسیله آتش ) و مبارزه شیمیایی ( بوسیله سموم و علف کش ها ) است بهترین زمان برای مبارزه با علف های هرز از اردیبهشت و خردادماه است.

بیماری ها و آفات درخت انجیر

درخت انجیر

بیماری موزائیک انجیر

مخربترین بیماری درخت انجیر بیماری موزائیک است. این بیماری توسط نوعی ویروس موسوم به ویروس موزائیک ایجاد می شود. متاسفانه در حال حاضر روش موثری برای درمان این بیماری وجود ندارد و در صورت ابتلا درخت به این بیماری باید فورا بریده و سوزانده شود تا دیگر درختان به آن مبتلا نشوند. موثرترین راه در مبارزه با بیماری موزائیک پیشگیری از این بیماری است. نشانه های بیماری در برگ ها به صورت لکه های کوچک سبز تیره و یا سبز کم رنگ که دارای طرح موزائیکی هستند ظاهر می گردد.

ناقلین بیماری موزائیک انجیر کنه اریوفید ، شته ها و شپشک ها هستند. همانطور که گفته شده هیچ گونه مبارزه شیمیایی موثر در از بین بردن ویروس موزائیک انجیر وجود ندارد و تنها راه برای مبارزه با این بیماری کنترل جمعیت کنه و شته ناقل بیماری و انجام بعضی از روش های بهداشتی است.

روش های بهداشتی مبارزه با بیماری موزائیک انجیر :

  • خرید نهال از مکانهای معتبر و دارای گواهینامه
  • کود دهی و تقویت درختان و آبیاری مناسب آنها
  • نابود کردن فوری درختان آلوده برای جلوگیری از گسترش بیماری
  • ضد عفونی ابزار هرس مانند چاقو ، قیچی و اره 

ترشیدگی میوه انجیر

عامل به وجود آمدن بیماری ترشیدگی میوه انجیر نوعی مخمر است. این مخمر بوسیله مگس سرکه و از راه سوراخ انتهایی وارد میوه انجیر می شود. در اثر این بیماری بافت گوشت میوه انجیر دچار تخمیر شده و فاسد می شود. معمولا از انتها سوراخ انجیر مبتلا مایع لزج صورتی و یا زرد رنگی خارج می گردد. اگر میوه انجیری که دچار ترشیدگی شده است را باز کنیم بوی تند تخمیر و الکل به مشام می رسد. کنترل مگس سرکه منجر به جلوگیری و پایین آمدن میزان خسارت بیماری ترشیدگی انجیر می گردد.

پیشنهاد مطالعه  علائم بیماری شانکر انجیر ، و راههای مبارزه با آن

بیماری شانکر درخت انجیر

بیماری شانکر بوسیله نوعی قارچ به نام ” phomopsis sp ” به وجود می آید. این قارچ از محل زخم ها و برش های که بر روی شاخه و تنه درخت ایجاد می شود مانند محل هرس وارد درخت شده و باعث آلودگی آن می شود. پس از آلوده شدن درخت قارچ بین پوست و بافتهای چوبی شروع به گسترش می کند. در اثر فعالیت قارچ نوعی صمغ بد بو از محل آلوده به بیرون ترشح می کند. مهم ترین علامت این بیماری همین ترشح صمغ بر روی شاخه های درخت است.

آلودگی در محل زخم ناشی از هرس ، حشره ، عوامل مکانیکی ، سرمازدگی و یا آفتاب سوختگی بوجود می آید. مهمترین روش مبارزه با بیماری شانکر پیشگیری از آن است شستن ابزار هرس با محلول های ضد عفونی و ایجاد پوشش بر روی محل های هرس به منظور جلوگیری از نفوذ قارچ مهمترین روش های جلوگیری از این بیماری است.

بیماری زنگ انجیر

بیماری زنگ انجیر نوعی بیماری قارچی است. در این بیماری ابتدا تعدادی لکه زرد در سطح بالای برگها ایجاد می شود با گسترش بیماری ، تعداد لکه ها افزایش پیدا کرده و تمام سطح برگ را فرا می گیرند در ادامه رنگ لکه ها تغییر کرده و قهوه ای رنگ می شوند. جمع آوری و سوزاندن برگهای آلوده مهمترین روش جلوگیری از بیماری زنگ انجیر می باشد.

کنه تارتن انجیر

یکی از مهمترین آفات درخت انجیر است کنه تارتن انجیر با تغذیه از شیره سلولی برگ به آن آسیب می رساند. در اثر فعالیت کنه تارتن انجیر برگهای درخت قهوه ای و خاک آلود شده و شروع به ریزش می کند. با ریزش برگها میوه کال و نارس مانده و ریزش می کند.

کنه تارتن انجیر ، کنه هایی ریز و به رنگ زرد کاهی متمایل به سبز که گاهی اوقات چندین لکه تیره رنگ در دو طرف بدن آنها مشاهده می شود. برای مبارزه با کنه انجیر می توان از سموم و کنه کش های مختلفی مانند سم انویدوراسپید ، کنه کش هگزاتیازوکس ، بروموپروپیلات ، آباماکتین استفاده کرد. 

کنه اریوفید درخت انجیر

خسارت کنه اریوفید انجیر به این صورت است که این حشره بر روی برگهای درختان نشسته و از سبزینه و یا کلروفیل آن تغذیه می کند. در اثر فعالیت کنه میوه ها کوچک و نارس مانده ، برگها زرد شده و ریزش می کند و اختلال در رشد ساقه های جوان ایجاد می شود.

بدن این کنه باریک ، دوکی شکل و به رنگ سفید متمایل به زرد است. کنه اریوفید زمستان را در زیر فلسهای جوانه برگ می گذراند. برای مبارزه با این آفت همزمان با باز شدن جوانه های برگ و با استفاده از گوگرد می توان جمعیت کنه را کنترل کرد.

بیماری موزائیک بیماری شانکر مگس انجیر سوسک چوبخوار انجیر بیماری زنگ درخت انجیر آفت شپشک

1 – بیماری موزائیک انجیر 2 – بیماری شانکر انجیر 3 – مگس آفریقایی انجیر 4 – سوسک چوبخوار انجیر 5 – بیماری زنگ انجیر 6 – شپشک ستاره ای انجیر

سوسک شاخک بلند انجیر

سوسک شاخک بلند انجیر به طول 4 – 3/5 سانتیمتر به رنگ قهوه ای متمایل به سیاه با شاخک های بزرگ و پیش قفسه سینه نسبتا عريض می باشد. لارو این حشره با تغذیه از طوقه و ریشه درخت باعث خشک شدن آن می شود. برای مبارزه با این آفت باید در اواخر پاییز با کندن پای درخت درون شکافهای طوقه دنبال لارو حشره گشته و آنها را از بین برد.

مگس آفریقایی انجیر

خسارت مگس آفریقایی انجیر مربوط به دوره لاروی است. در ابتدا ماده ها آلت تخم ریز بلند خود را درون میوه انجیر فرو برده و تخم های خود را در زیر پوست میوه قرار می دهند. با رسیدن میوه ها لارو ها از تخم بیرون آمده و به سمت قسمت درونی میوه حرکت می کنند. لاروها با رساندن خود به گوشت میوه شروع به تغذیه از آن می کنند. مگس های آفریقایی حشرات کوچکی به رنگ قهوه ای و به طول حداکثر 5 میلیمتر هستند.

یکی از راههای موثر مبارزه با مگس های آفریقایی انجیر استفاده از تله شکار است برای این کار درون بطری پلاستیکی که دارای چند سوراخ باشد پروتئين هيدروليزات همراه با سم مالاتیون می ریزند و در ارتفاع ۱ تا ۲ متری درخت آويزان می کنند.

شپشک انجیر

آفت شپشک انجیر یکی از آفتهای مقاوم درخت انجیر است که مبارزه با آن کار سخت و دشواری است. شپشک ها معمولا خود را به انتهای شاخه های جوان رسانده و شروع به تغذیه از شیره نباتی ان می کند در اثر فعالیت این آفت بر روی شاخه ها درختان ترشحات عسلک مانندی به وجود می آید. برگ درختان مبتلا به این آفت زودتر از درختان سالم ریزش می کند و میوه های آنها نیز ریز و چروکیده می شود. هرس سر شاخه های آلوده و سوزاندن آنها در اواخر زمستان می تواند نقش موثری در کنترل این آفت درخت انجیر داشته باشد البته روش های موثری شیمیایی نیز برای مبارزه با آفت شپشک درخت انجیر وجود دارد.

شته انجیر

از آفات مهم درخت انجیر به حساب نمی آید ولی اگر درست کنترل نشود و تعداد آنها بالا برود می تواند خساراتی به میوه وارد کرده و از کیفیت آن بکاهد. شته ها با فرو کردن خرطوم خود در پارانیشم برگ ها و جوانه های انتهایی از شیره گیاهی درختان انجیر تغذیه می کنند. در اثر فعالیت شته ها معمولا بر روی شاخه و برگ درختان مایعی شفاف و چسبنده به نام عسلک یا شیره تولید می شود.

درخت انجیر

برای مبارزه با شته انجیر می توان از سم پریمور با غلظت ۰/۵ تا ۰/۷۵ در هزار استفاده کرد.

فواید انجیر

پوستی جوان تر ، موهای شاداب و هضم بهتر غذا ، افزایش استحکام استخوان ها ، بهبود فعالیت سیستم گوارشی تنها بخشی از فواید انجیر است. انجیر خشک حاوی آب کمتری نسبت به انجیر تازه است ، بنابراین میزان کالری ، قند و مواد مغذی آن نسبت به انجیر تازه بیشتر است. 

انجیر یکی از غنی ترین منابع گیاهی انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله : ویتامین A ، ویتامین C ، ویتامین K ، ویتامین های گروه B ، پتاسیم ، منیزیم ، فلز روی ، فلز مس ، منگنز و آهن است.

دیگر خواص انجیر

  • انجیر بخاطر داشتن کلسیم برای استخوان ها بسیار مناسب است
  • باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود
  • انجیر خشک باعث جوانی پوست و شادابی موها می شود
  • آنتی اکسیدانهای موجود در انجیر باعث بهبود حافظه می شود
  • انجیر با کاهش میزان استروژن موجب سلامتی بانوان می شود
  • موجب درمان کم خونی می شود
  • متابولیسم بدن را افزایش می دهد
  • انجیر باعث کاهش سطح کلسترول بد می شود
  • انجیر باعث کاهش فشار خون می شود
  • انجیر با کاهش میزان رادیکال های آزاد موجب بهبود شرایط قلبی می شود
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • افزایش میل جنسی
  • درمان یبوست
  • تقویت عضلات
  • درمان درد سینه
  • از بین برنده بوی بدن دهان
    خاصیت رقیق کنندگی خون
  • از برگ انجیر برای التیام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی استفاده می شود.
  • به واسطه داشتن میزان زیادی روی از ریزش موهای سر جلوگیری می کند.
  • انجیر کم کالری و بدون چربی است.

انجیر بخشی از خانواده توت (Moraceae) است. اگر نسبت به سایر میوه های خانواده توت مانند جک فروت ، پرتقال Osage و شکر سیب حساسیت دارید ، ممکن است به انجیر نیز حساسیت داشته باشید.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

6 دیدگاه دربارهٔ «هر آنچه در مورد درخت انجیر باید بدانید»

  1. سجاد قاسمی

    احسنت بر شما، امیدوارم این اطلاعات تکمیل تر بشه و همیشه به روز باشید. خیلی استفاده کردم

  2. مظفر شیری

    درود با تشکر از مطالب خوب و علمی شما.در کشت ابی فاصله ی 8*8 را مناسب می دانید؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا