همین الان فروشگاه خودت و رایگان بساز و محصولت و بفروش

معرفی گیاه کروتون و شرایط نگهداری از آن

گیاه کروتن بومی منطقه جنوب شرقی آسیا است. در این مناطق گیاه کروتون به صورت درخت و درختچه که ارتفاع آن به 3 متر هم می رسد می روید. ولی ارتفاع این گیاه در گلدان به بیشتر از 70 سانتیمتر نمی رسد. این گیاه از جمله گیاهان آپارتمانی است که با رنگ های جالب و متنوعی که دارد می تواند جلوه خاصی به محیط زندگی شما ببخشد.

کروتون از خانواده افوریباسه و دارای واریته های متعددی است که به خاطر زیبایی برگها و شکلهای مختلف آن مورد توجه قرار گرفته است. برگهای سبز تیره و براق که با لکه های زرد ، صورتی ، نارنجی ، قهوه ای و ارغوانی در هم آمیخته زمینه مرمری زیبایی تولید نموده است.

برگها در بعضی از واریته ها دارای بریدگیهای هلالی شکل می باشد و با دمبرگ نسبتا کوتاه به صورت متناوب روی ساقه قرار گرفته است. تنوع در رنگ برگها و وجود لکه های رنگی در روی برگ و براق بودن آنها نشانه سلامتی گیاه است.

گلهای این گیاه شبیه گل کرچک است و جنبه زینتی ندارد. گل آذین این گیاه به صورت خوشه ای با گل های نر و ماده به طول 10 تا 25 سانتی متر رشد می کنند. گل های گیاه کروتون به رنگ سفید یا زرد و بدون گلبرگ هستند و به منظور تقویت برگها بهتر است آنها را قطع نمود.

ساقه این گیاه حالت خشبی و نیمه خشبی دارد و در هنگام زخمی شدن شیرابه ای سفید رنگ از آن خارج می شود. عواملی مانند درجه حرارت ، رطوبت و خاک خوب در رشد کروتن ها تاثیر گذار هستند.

کروتون معمولی ، پرتقالی ، آکوبا برگ پهن ، آکوبا برگ باریک ، رشته‌ای ، پنجه کلاغی ، پا مرغی و گورخری از جمله گونه های مختلف کروتون است.

معرفی گیاه کروتون و شرایط نگهداری از آن

دما مناسب نگهداری کروتون

برای نگهداری گیاه کروتون درجه حرارت محیط باید ثابت باشد. درجه حرارت مناسب برای آن نباید از ۱۵ درجه سانتیگراد پایینتر بیاید. حرارت ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد در تابستان و ۱۸ درجه در زمستان برای رشد گیاه مناسب است. گرمای بیش از حد در تابستان سبب پژمردگی و خشک شدن گیاه می شود.

نور مناسب نگهداری گیاه کروتون

گیاه کروتون

برای اینکه گل کروتون شما شاداب بماند به نور زیاد احتیاج دارد. فاصله ۴۰ تا ۵۰ سانتی متری از پنجره های شرقی و غربی اتاق ها محل مناسبی برای قرار دادن گلدان های کروتون است.

البته کورتون ها چند ساله می توانند تا حدودی نور مستقیم خورشید را نیز تحمل نمایند. سعی کنید گلدان کروتون را از محل خود کمتر جابجا کنید زیرا این گیاه به محیط یکنواخت و ثابت احتیاج دارد و جابجایی سبب ایجاد شک به گیاه می شود.

رطوبت مورد نیاز گیاه کروتون

گیاه کروتون محیط مرطوب را دوست دارد. مه پاشی هر روزه و مرطوب و تمیز نمودن برگها با اسفنج نرم و مرطوب علاوه بر تامین رطوبت نسبی باعث از بین رفتن شته هایی که معمولا پشت برگها جای دارند می شود.

رطوبت فراوان از شرایط لازم برای حفظ طراوت کروتون است. با پاشیدن آب بر روی برگها میتوانید کمک زیادی به طراوت این گیاه کنید. در تابستان هر روز غبار پاشی برگ کروتون لازم است ولی در زمستان هفته ای یکبار کافی است. در تابش مستقیم آفتاب غبار پاشی را انجام ندهید زیرا قطره های آب مانند زره بین عمل کرده و موجب سوختگی سطح برگ ها می شوند.

پیشنهاد مطالعه  انواع گیاه فیکوس و روش های تکثیر و نگهداری آنها

معرفی گیاه کروتون و شرایط نگهداری از آن

برای تامین رطوبت این گیاه می توانید در زیر گلدانی تکه های سنگ ریزه یا پوکه ساختمانی ریخته و سپس به زیر گلدانی آب اضافه کرده و گلدان را بر روی آن قرار دهید. باید به این نکته توجه کنید که ته گلدان با آب تماس نداشته باشد.

روش دیگر برای حفظ رطوبت کروتون این است که گلدان کروتون را در درون گلدان بزرگتری قرار داده و اطراف گلدان کروتون را با مقداری پیت ( تورب ) مرطوب پر نمایید.

خاک مناسب گیاه کروتون

مناسب ترین خاک برای پرورش گیاه کروتون مخلوطی از سه قسمت خاک برگ + دو قسمت ماسه شسته نرم + یک قسمت خاک باغچه است. با رشد گیاه و بزرگ شدن آن می توانید نسبت به تعویض گلدان اقدام نمایید. مناسب ترین زمان برای تعویض گلدان اوایل بهار است.

کود مورد نیاز کروتون

برای تغذیه گیاه کروتون علاوه بر استفاده از ترکیب مناسب خاک که دارای مواد غذایی لازم است در فصل بهار و تابستان که فصل رشد گیاه است هر دو هفته یک بار این گیاه را با کودهای مخصوص گیاهان آپارتمانی طبق دستور کوددهی نمایید.

چگونگی آبیاری گیاه کروتون

در فصل تابستانه گلدان را هفته ای 2 بار و در فصل زمستان هر 10 – 7 یکبار آبیاری کنید. اجازه ندهید سطح گلدان شما خشک شود. برای آبیاری انگشت خود را در خاک فرو کنید و اگر در انگشتتان احساس خشکی داشتید، به گلدانتان آب اضافه کنید. بهتر است برای آبیاری از آبی با دمای 20 تا 25 درجه سانتی گراد استفاده کنید. در هنگام آبیاری از غرقابی نمودن گلدان خودداری کنید.

معرفی گیاه کروتون و شرایط نگهداری از آن

زه کشی مناسب گلدان در هنگام آبیاری بسیار مهم است. اگر گلدان از زه کشی مناسبی برخوردار نباشد آب در انتهای گلدان جمع شده و سبب خفگی و از بین رفتن ریشه می شود. برای جلوگیری از این امر می توانید در ته گلدان مقداری سنگریزه ریخته تا به زهکشی گلدان کمک شود.

تکثیر

مهمترین روشهای تکثیر کروتون استفاده از قلمه و خوابانیدن هوایی است.

تکثیر کروتون با استفاده از قلمه

گیاه کروتون به صورت تک ساقه ای رشد می کند بنابراین باید اجازه دهید تا گیاه به اندازه کافی رشد کرده و جوانه های فرعی را تولید کند از این شاخه های فرعی می توان برای تکثیر استفاده کرد.زمان مناسب جهت قلمه زدن گیاه کروتون فصل بهار است.

برای اینکار می توانید از ساقه ای خشبی یا سبز قلمه های به طول 10 تا 15 سانتیمتر تهیه کنید. در هنگام برش قلمه ها از محل برش شیرابه ای خارج می شود که برای جلوگیری از آن می توان قسمت بریده شده را در خاکستر فرو ببرید.

پیشنهاد مطالعه  کاشت گل گاوزبان

برگهای پایینی گیاه را حذف کنید سپس قلمه ها را به صورت معرب در ماسه مرطوب قرار دهید. می توانید روی گلدانها را با نایلون بپوشانید تا شرایط گلخانه ای برای گیاه ایجاد شود.

معرفی گیاه کروتون و شرایط نگهداری از آن

پس از سه ماه قلمه ها ریشه دار می شود. پس از ریشه دار شدن قلمه ها می توانید آنها را به گلدانی حاوی 3 قسمت خاک برگ + 2 قسمت ماسه + یک قسمت خاک باغچه انتقال دهید.

تکثیر کروتون با استفاده از روش خوابانیدن هوایی

از این روش می توان برای تکثیر گیاه کروتون در فصل بهار و پاییز استفاده کرد. برای این کار روی ساقه زیر یک جوانه دو شکاف ایجاد نمایید پوست ما بین دو شکاف را برداشته و اطراف آن را مقداری خاک یا خزه مرطوب بپوشانید.

برای جلوگیری از تبخیر رطوبت ، روی خزه یا خاک را با کیسه نایلونی پوشانده و دو طرف نایلون را ببندید. پس از چند ماه ریشه ها شروع به رشد می کنند پس از آنکه ریشه ها ظاهر شدن ، ساقه را از زیر محل ریشه ها قطع نموده و گیاه را با خاک اطراف ریشه به گلدان دیگری منتقل کنید. این طریقه تکثیر معمول نیست ولی امکان پذیر است.

آفات و امراض

1- برگ ها سبز شده و حالت ابلق خود را از دست می‌دهند

  • علت : کمبود نور
  • علاج : گلدان را به محل روشن ‌تری انتقال دهید

2 – ظهور تکه های قهوه ای در برگ ها و سقوط آنها

  • علت : آلودگی هوا با گازهای ناشی از سوختهای نفتی
  • علاج : تهویه هوا

3 – زردی برگها توام با تار عنکبوت در سطح زیرین

  • علت : کنه قرمز
  • علاج : استفاده از سموم کنه کش طبق دستور و مه پاشی

4 – ریزش برگها در تمام اندام گیاه

  • علت : تغییرات شدید درجه حرارت
  • علاج : ثابت نگه داشتن دما

5 – برگهای جوان کم رشد و ریز هستند

  • علت : کمبود مواد غذایی
  • علاج : تغذیه مصنوعی گیاه کروتون طبق دستور

6 – پوشش پنبه ای شکل پشت برگ در اطراف رگبرگ اصلی و زاویه دمبرگ با ساقه

  • علت : شپشک آرد آلود
  • علاج : استفاده از سموم حشره کش تا رفع علائم

6 – ریزش برگهای پایینی گیاه

  • علت : هوای سرد خشک
  • علاج : انتقال گلدان به محل گرم تر و مه پاشی

7 – قهوه ای شدن نوک برگها

  • علت : خشکی خاک و کمبود آبیاری
  • علاج : به گیاهان خود آب بیشتری بدهید و غبار پاشی را به صورت مداوم انجام دهید

8 – کم رنگ شدن و محو شدن رنگ برگها

  • علت : نور کم
  • علاج : گیاه کروتون را به مکانی با نور بیشتر انتقال دهید این گیاه به 8 – 6 ساعت نور غیر مستقیم خورشید نیاز دارد.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

انجیر خشک رو دیگه گرون نخر!!

خرید انجیر خشک با نصف قیمت بازار و ضمانت کیفیت محصول و ارسال سریع و بدون تاخیر !!!
قیمت انجیر خشک استهبان