همین الان فروشگاه خودت و رایگان بساز و محصولت و بفروش

فواید و مضرات پاپایا

طعم شیرین ، مزه منحصر به فرد و طیف گسترده ای از خواص پاپایا را تبدیل به یک میوه محبوب کرده است. در این مقاله ابتدا شما با فواید پاپایا برای سلامتی پوست و مو، استخوانها، قلب، درمان آسم آشنا می شویم در انتها نیز به چند مورد از مضرات پاپایا برای بدن اشاره می کنیم.

میوه پاپایا

پاپایا از نظر ظاهری شبيه به خربزه ، اما از نظر اندازه ازآن كوچک تر است. رنگ پوست آن زمانی که میوه نرسیده باشد سبز ولی وقتی که میوه کاملا رسید رنگ پوست زرد رنگ می شود. پاپایا میوه ای نرم و گوشتی است. گوشت پاپایا نارنجي – زرد بوده و داخل آن چندین رديف تخم قهوه اي تيره که تلخ مزه است دیده می شود.

پاپايا در آب و هوای گرمسیری رشد می کند. این میوه بومي مكزيک و مناطق سرخپوست نشين آمريكا مانند فلوریدا است. ولی در آمریکای مرکزی و کشورهای حوزه کارائیب و هند نیز کشت می شود. اين ميوه مدتي است وارد بازار ميوه ایران شده است و در بعضی از مناطق استان یزد و سیستان و بلوچستان کشت می شود.

از فواید پاپایا می توان به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، دیابت ، سرطان ، کمک به هضم غذا ، توانایی در کنترل قند خون ، کاهش فشار خون و بهبود زخم اشاره کرد.

فواید و مضرات پاپایا

فواید پاپایا برای پوست

پاپايا باعث شفاف شدن پوست صورت مي شود. مقداري از ميوه را رنده کرده و بر روی پوست صورت قرار دهید. گذاشتن پاپایا بر روي پوست صورت باعث شفاف شدن پوست ، رفع آكنه و از بين رفتن جوشهاي سرسياه ميشود. دليل آن نيز آنتي اكسيدان های موجود در اين ميوه است.

سه آنزیم پاپایین ، پروتئولیتیک و کیموپاپین موجود در پاپایا باعث بهبود زخم ها می شود. از پوره پاپایا می توان برای بهبودی زخم و جلوگیری از عفونت پوست سوخته استفاده کرد. از پمادهای حاوی آنزیم پاپائین نیز برای درمان زخم های بستراستفاده می شود.

کالری کم

از فواید پاپایا می توان به میزان کم کالری آن نسبت به سایر میوه ها اشاره کرد. هر عدد پاپايا حدود 157 گرم وزن دارد و مقدار كالري آن در 100 گرم حدود 43 كيلو كالری است. اين ميوه خيلي پركالری نيست، بنابراين مي توان آن را باخيال راحت ميل كرد.

خواص پاپایا برای سلامتی پوست و مو

مصرف مقدار کافی ویتامین A که پاپایا میتواند آن را تامین کند برای تولید سبوم لازم است. سبوم ماده ای است که باعث چرب شدن سطح پوست و مو و در نتیجه مرطوب ماندن آن می شود. کاهش سبوم باعث خشکی پوست و مو می گردد. ویتامین A همچنین برای رشد کلیه بافتهای بدن از جمله پوست و مو ضروری است.

پاپایا دارای مقادیر زیادی ویتامین C نیز است. ویتامین C در تولید و حفظ کلاژن نقش اساسی را دارا است . کلاژن پروتئنی است که باعث حفظ ساختار پوست و مو می شود. کلاژن در فرمولاسیون بعضی از شامپوها نیز استفاده می شود. علاوه بر اینها اسید فولیک موجود در پاپایا باعث بهبود گردش خون در فولیکول های مو شده و رشد مو را افزایش می دهد.

پیشنهاد مطالعه  تشخیص خواص میوه ها از روی رنگ | رنگ میوه ها با ما سخن می گوید!

تسهیل گردش خون

از دیگر فواید پاپایا میزان بالای ویتامین C آن است. هرعدد پاپايا حاوي 159 درصد ویتامین C است. بنابراين خوردن آن باعث استحكام ديواره رگها مي شود. این مساله باعث جلوگيري از سفت شدن ديواره رگ ها، تسهيل گردش خون و جلوگيري از بروز سكته قلبي و مغزي مي شود.

دوست چشم

هر عدد پاپايا 29 درصد ويتامين A دارد. بنابراين مصرف آن باعث حفظ سلامت چشم مي شود. به علاوه پاپایا دارای یک آنتی اکسیدان به نام زیاکسانتین است که این آنتی اکسیدان ، اشعه های مضر نور آبی را فیلتر می کند.

مصرف زیاد این میوه خطر ابتلا و پیشرفت بیماری دژنراسیون ماکولا یا تباهی لکه زرد که مهمترین عامل کوری افراد مسن در جهان شناخته شده است را کاهش می دهد. دژنراسین ماکولا بیماری است که در افراد مسن دیده می شود عوارض این بیماری تاری دید و از دست دادن بینایی درمرکز دید است

کاهش التهاب

پاپایا سرشار از کولین است. کولین ماده ای است که به بدن ما در خواب ، حرکت ماهیچه ها ، یادگیری و حافظه کمک می کند. کولین همچنین به حفظ ساختار غشاهای سلولی ، کاهش التهاب ، کمک به جذب چربی و انتقال تکانه های عصبی کمک می کند.

پیشگیری از آسم 

خطر ابتلا به آسم در افرادی که مقدار زیادی مواد خاص مانند بتاکاروتن مصرف می کنند کمتر است. یکی از فواید پاپایا میزان بالای بتاکاروتن آن است. بتاکاروتن در غذاهایی مانند پاپایا ، زردآلو ، کلم بروکلی ، طالبی ، کدو تنبل و هویج موجود است.

فواید و مضرات پاپایا

افزایش هورمون رشد

پاپایا موجب تقویت غدد درون ریز بدن و افزایش تولید هورمون رشد و آرژنین می شود. آرژنین نوعی اسید آمینه است که باعث فعالسازی هورمون رشد شده. تولید آرژنین در بدن برای ترمیم استخوان ها ، ماهیچه ها ، پوست و سلول های کبدی و تولید سلول ها حیاتی است.

خواص و فواید پاپایا برای گوارش

اين ميوه حاوي آنزيم هضم كننده پروتئين به نام پاپایین است. به همين دليل اگر بعد از خوردن غذاي گوشتي كمي پاپايا نوش جان كنيد، هضم پروتئين ها آسان مي شود. اين ميوه حاوی ديگر آنزيم های هضم و جذب كننده مواد غذايی نیز است. پاپایا یک میوه آبدار سرشار از فیبر است ، که باعث جلوگیری از ابتلا به یبوست می شود.

اين ميوه حاوي آنزيمهاي ضد انگل و ضد آميب است. بنابراين در صورت ابتلا به اسهال ناشي از انگل و آمیب خوردن پاپايا مي تواند به كنترل اسهال از طريق از بين بردن اين عوامل بيماريزا كمك كند. فواید پاپایا بیشمار است در قسمت زیر نیز به تعداد دیگری از خواص و فواید این میوه اشاره می کنیم.

فواید پاپایا برای معده بسیار زیاد است. در افراد مبتلا به ريفلاكس معده و افراديكه به دليل اختلالات عصبي دچار افزايش ترشح اسيد معده هستند، خوردن پاپايا مي تواند اين حالتها را كنترل كند. اين ميوه براي افراد مبتلا به مشكلات معده بسيار مفيد است.

پیشنهاد مطالعه  15 مورد از خواص شگفت انگیز خرما برای سلامتی بدن

افزایش اشتها با پاپایا

فواید پاپایا بسیار زیاد است. اين ميوه مخصوص افرادي است كه اشتها ندارند. دليل آن هم طعم خاص اين ميوه است. علاوه بر اين كه اضافه كردن برگهاي پاپايا به آب گرم و نوشيدن محلول آن باعث افزايش اشتها مي شود. استفاده از برگ هاي پاپايا و ميوه آن باعث كنترل نشانه هاي پيش يائسگي هم مي شود.

خواص و فواید پاپایا برای قلب

از فواید پاپایا برای قلب نمیتوان غافل شد. فیبر ، پتاسیم و ویتامین موجود در پاپایا همه باعث جلوگیری از بیماری های قلبی می شود. رژیم غذایی که درآن میزان پتاسیم زیاد و سدیم کم باشد برای بهبود سلامتی قلب بسیار مناسب است. میوه پاپایا غنی از ویتامین A و ویتامین C است که از اکسید شدن کلسترول در درون رگ های خونی و مسدود شدن آنها و در نتیجه ایجاد بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

پاپايا حاوي آنزيم فعال فيبرين است. وجود اين آنزيم مانع لخته شدن خون شده و از بروز سكته قلبي جلوگيري مي كند. به اين ترتيب خوردن پاپايا براي زنان بعد از پنجاه سالگي و براي مردان بعد از چهل و پنج سالگي توصيه مي شود.

فواید پاپایا برای استخوانها

از فواید پاپایا دارا بودن مقادیر زیادی ویتامین K است. مصرف مقدار مناسبی از ویتامین ها مانند ویتامین K باعث افزایش استحکام استخوان ها می شود. ویتامین K باعث بهبود جذب کلسیم می شود و همچنین دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد بدین ترتیب کلسیم بیشتری در بدن برای تقویت و بازسازی استخوان ها باقی می ماند.

دشمن سرطان

اين ميوه منبع انواع آنتي اكسيدانها مانند كريپتوگزانتين، گزانتين، لوتئين، بتاكاروتن و نارنجين است. بنابراين مصرف اين ميوه مانع ابتلا به بسياري از سرطانها ميشود. اين ميوه حاوي كاروتن هم است بنابراين مصرف آن مانع ابتلا به سرطان پوست و ريه ميشود. براساس یک تحقیق علمی ، رژیم های غذایی سرشار از بتاکاروتن نقش پر رنگی در محافظت از بدن مردان در برابر سرطان پروستات دارد.

نحوه مصرف پاپایا

هنگام انتخاب پاپایا ، به دنبال پاپایای تازه با پوست نارنجی مایل به قرمز باشید که با لمس آن در زیر دستان خود احساس نرمی کنید. سپس مانند خربزه آن را برش دهید ، دانه ها را بیرون بکشید و از خوردن آن لذت ببرید. دانه های پاپایا خوراکی هستند اما مزه تلخی و فلفلی دارند. با استفاده از پاپایا ، آناناس ، انبه و موز می توانید یک سالاد میوه گرمسیری درست کنید. آب پاپایا را با آب لیمو و یخ در دستگاه مخلوط کن ریخته و پس از مخلوط کردن میل نمایید.

مضرات پاپایا

خانم های باردار در مصرف پاپایا بخصوص میوه های که نارس هستند دقت کنند چون ممکن است موجب سقط جنین گردد. افرادی که حساسیت به لاتکس دارند ممکن است نسبت به پاپایا حساسیت داشته باشند. دانه های پاپایا ، اگرچه برای بعضی ازافراد می تواند مزه ناخوشایند داشته باشد اما مصرف آن کاملاً بی خطر است.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا