فواید انجیر برای دوران بارداری

آیا از فواید انجیر برای دوران بارداری آگاهی دارید؟ آیا از خاصیت انجیر برای جنین مطلع هستید؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با خواص انجیر برای دوران بارداری آشنا شوید. دوران بارداری برای هر زنی یک دوران حیاتی است. اگر باردار هستید باید از خود مراقبت کنید و غذای سالم بخورید. رژیم غذایی بارداری باید شامل سبزیجات ، غلات ، حبوبات ، لبنیات ، میوه ها و آجیل ها باشد. این غذاها مغذی و ضروری هستند ، اما مواد غذایی خاصی وجود دارد که می تواند به سلامتی مادر و جنین در دوران بارداری کمک کند یکی از این مواد میوه انجیر می باشد.

اگر باردار هستید و سلامتی جنین برایتان مهم است به شما توصیه می کنیم حتما انجیر خشک را در لیست مواد غذایی روزانه خود قرار دهید. همچنین شما می توانید برای آگاهی از قیمت انجیر و خرید بهترین انجیر خشک به قسمت فروشگاه سایت سر بزنید.

خواص انجیر

انجیر یکی از قدیمی ترین میوه های کشت شده است که قدمت آن به حداقل 5000 سال قبل از میلاد بر می گردد. انجیر از زمان های قدیم به دلیل خواص جنسی خود شناخته می شد و در بسیاری از فرهنگ ها نماد باروری بوده است. در دوران باستان از ماده سفید شیری که هنگام جدا کردن انجیر از ساقه می ریزد برای درمان ناباروری و ترویج شیردهی استفاده می شد.

انجیر از گیاهان گلدار متعلق به خانواده توت است. میوه انجیر بیشتر در خاورمیانه ، اروپا ، غرب آمریکا و آسیای غربی کشت می شود. فواید انجیر برای دوران بارداری بی شمار است.

فواید انجیر برای دوران بارداری

انجیر سرشار از مواد معدنی مانند آهن ، کلسیم ، پتاسیم ، فسفر ، منیزیم و مس است. میوه انجیر همچنین حاوی ویتامین A ، D ، E ، K و B کمپلکس ، قندهای طبیعی ، فیبرهای محلول ، اسیدهای آلی و چربی ها است. مواد معدنی انجیر بسیار شبیه شیر مادر است!

آیا خوردن انجیر در دوران بارداری مفید است ؟

اولین سوالی که ممکن است در ذهن زنان باردار ایجاد شود این است که آیا مصرف انجیر در دوران بارداری مفید است یا خیر ؟

برای جواب به این سوال باید بگویم که انجیر یکی از سالم ترین و مقوی ترین میوه ها محسوب می شود. این میوه سرشار از مواد معدنی ، ویتامین ها ، آنتی اکسیدان ها ، پروتئین ها و عناصر ضروری برای بدن است. در جدول زیر لیستی از عناصر و ویتامین های موجود در 100 گرم انجیر آورده شده است :

مواد غذایی میزان
کالری 82 کیلو کالری
فیبر 4.64 گرم
ویتامین B6 0.16 میلی گرم
پتاسیم  132 میلی گرم
منگنز 0.08 میلی گرم
مس 0.2 میلی گرم
پانتوتنیک اسید 0.26 میلی گرم
پروتئین 2.02 گرم
کربوهیدرات 16.28 گرم
چربی 0.4 گرم
قند 16 گرم
ویتامین A 8 میلی گرم
ویتامین K 6 میلی گرم

همانطور که در جدول می بینید انواع مواد معدنی و ویتامین های مختلف در میوه انجیر وجود دارد. وجود همین مواد و عناصر باعث افزایش خواص و فواید انجیر برای زنان باردار شده است. بنابراین به زنان باردار توصیه می شود که در دوران بارداری روزانه چند عدد انجیر بخورند. خوردن انجیر این خاصیت را دارد که به زنان در مقابله با تهوع صبحگاهی در مراحل اولیه بارداری ، به ویژه در سه ماهه اول کمک کند.

مصرف هر دو انجیر تازه و خشک دارای فواید زیادی برای دوران بارداری است. انجیر حاوی مواد معدنی ضروری ، قند ، چربی ، آهن و کلسیم است که مادر و نوزاد به آن نیاز دارند. 

پیشنهاد مطالعه  خواص شگفت انگیز زعفران برای سلامتی بدن

انجیر به تقویت استخوان ها کمک می کند

از خواص انجیر برای دوران بارداری میزان بالای کلسیم در این میوه است. کلسیم به رشد استخوان ها جنین کمک می کند. انجیر منبع غنی از کلسیم است که می تواند به تقویت استخوان های مادر در دوران بارداری و پس از آن کمک کند و در نتیجه مصرف انجیر موجب استحکام اندام زنان پس از دوران بارداری می شود.

خواص انجیر برای رشد مغز جنین

فواید مصرف انجیر برای رشد جنین در دوران بارداری بر کسی پوشیده نیست. انجیر سرشار از امگا 3 و فولات است که برای رشد مغز و سلول های عصبی بسیار مهم هستند. به علاوه مصرف زیاد امگا 3 در دوران بارداری باعث کاهش میزان زایمان زودرس می شود. زایمان زودرس یکی از عوامل عدم رشد اندامهای جنین به خصوص مغز است.

هوس های بارداری را کنترل می کند

در دوران بارداری ، بسیاری از زنان تمایل بیشتری به خوردن غذاهای شیرین یا غذاهای خاص دارند. این هوس ها ممکن است منجر به سایر بیماری های جدی مانند دیابت بارداری یا چاقی شود. انجیر به دلیل خاصیت قلیایی که دارد باعث جلوگیری از چنین شرایطی می شود.

فواید انجیر برای دوران بارداری

خاصیت انجیر برای کم خونی دوران بارداری

کمبود آهن در زنان باردار ممکن است منجر به عدم اکسیژن رسانی مناسب به جنین شود. انجیر مقدار کافی آهن برای بدن زنان باردار فراهم می کند. انجیر همچنین سرشار از ویتامین C است که به جذب آهن در بدن کمک می کند. بنابراین مصرف انجیر خطر کم خونی در زنان به خصوص در دوران بارداری را کاهش می دهد.

فواید انجیر برای فشار خون دوران بارداری

پتاسیم موجود در انجیر به کنترل فشار خون در دوران بارداری کمک می کند و می تواند خطر ابتلا به بیماره پره اکلامپسی را کاهش دهد. مسمومیت بارداری یا پره اکلامپسی از عارضه‌های ناشی از بارداری است که با فشار خون بالا مشخص می‌شود. به علاوه ماده شیمیایی ” پسرالنز ” موجود در انجیر می تواند به رفع مشکلات رنگدانه ای پوست مانند ملاسما کمک کند.

انجیر به کاهش تهوع دوران بارداری کمک می کند

ویتامین B6 برای کاهش تهوع صبحگاهی مفید است. میوه انجیر به خصوص انجیر خشک دارای مقادیر زیادی ویتامین B6 است و این یکی دیگر از فواید انجیر برای دوران بارداری است.

انجیر سطح قند خون در دوران بارداری را تنظیم می کند

انجیر این خاصیت را دارد که میزان سطح قند خون را تنظیم کند. انجیر منبع غنی از پتاسیم است که می تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند. میوه انجیر می تواند میزان نیاز بدن به گلوکز که یک قند طبیعی است را برطرف کند.

پس با مصرف انجیر علاوه بر اینکه هوس و ویار مصرف مواد شیرین دوران بارداری را برطرف می کنید می توانید از ورود قندهای مصنوعی که باعث افزایش سطح قند خون بدن می شود جلوگیری کنید. تنظیم سطح قند خون موجب تسکین بسیاری از علائم دوران بارداری مانند حالت تهوع صبحگاهی و نوسانات خلقی می شود.

با مصرف انجیر کلسترول خود را تنظیم کنید

یکی دیگر از فواید انجیر برای دوران بارداری کنترل کلسترول خون است. میوه انجیر دارای موادی مانند امگا 3 ، اسیدهای چرب امگا 6 و فیتوسترول است که به کاهش سطح کلسترول کمک می کند. علاوه بر این ، عنصر پکتین موجود در انجیر نیز باعث کاهش سطح کلسترول در بدن می شود.

فواید انجیر برای دوران بارداری

انجیر یبوست را از بین می برد

انجیر در بارداری به زنان کمک می کند تا فیبر غذایی مناسب را برای تنظیم حرکت روده و افزایش هضم غذا داشته باشد. فرآیند هضم غذا و به دست آوردن ویتامین و مواد معدنی برای یک زن باردار ضروری است زیرا مستقیماً با رشد جنین ارتباط دارد.

انجیر حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک است که به هضم غذا که به طور طبیعی در دوران بارداری کند می شود کمک می کند. انجیر دارای بیشترین میزان فیبر به شکل محلول و نامحلول در بین میوه های خشک است در نتیجه به کاهش یبوست شایع در دوران بارداری کمک می کند.

پیشنهاد مطالعه  بلوط آشنایی با فواید و مضرات

در دوران بارداری بهتر است روزانه چند عدد انجیر مصرف کنیم؟

فواید مصرف انجیر در دوران بارداری برای سلامتی زنان قابل توجه می باشد. با این وجود ، باید به یاد داشته باشید که آن را در حد متعادل مصرف کنید زیرا مصرف بیش از حد انجیر ممکن است منجر به افزایش سطح قند خون در دوران بارداری شود.

پزشکان معمولاً توصیه می کنند که زنان باردار انجیر را به عنوان یک میان وعده مصرف کنند. می توانید روزانه 7 تا 10 عدد انجیر در زمان های مختلف به شکل میان وعده میل کنید.

انجیر خشک یا تازه

انجیر تازه یا انجیر خشک ، کدام بهتر است در دوران بارداری استفاده شود؟ پاسخ به این سوال این است که هر دوی آنها ، هم انجیر تازه و هم انجیر خشک دارای فواید زیادی برای دوران بارداری است. ولی به خاطر داشتن آب کمتر انجیر خشک دارای مواد معدنی غلیظ شده نسبت به انجیر تازه است در مقاله فواید انجیر خشک برای سلامتی و بدن ارزش غذایی انجیر خشک و تازه با هم مقایسه شده است. 

به علاوه اینکه انجیر خشک را برای مدت طولانی می توان به راحتی نگه داشت. انجیر تازه را می توان برای یک هفته در داخل یخچال نگهداری کرد ولی انجیر خشک قابلیت نگهداری برای چندین ماه را دارد.

نحوه مصرف انجیر در دوران بارداری

شما می توانید برای بهره مندی از فواید انجیر می توانید آن را به یک یا چند روش که در زیر ذکر شده است مصرف کنید :

انجیر را می توانید به صورت تازه و تر در دوران بارداری مصرف کنید یا می توانید مقداری انجیر خشک را به همراه سایر میوه های خشک در یک شیشه ذخیره کنید و هنگامی که به دنبال تنقلات هستید آن را بخورید.

همچنین می توانید تعدادی انجیر تازه را همراه با 2 فنجان شیر در داخل مخلوط کن بریزید. کمی عصاره وانیل به آن اضافه کنید سپس همه مواد را با هم مخلوط کنید. به همین راحتی در عرض چند دقیقه میلک شیک انجیر آماده خواهید داشت.

یا می توانید اسموتی انجیر درست کنید. برای این کار یک عدد موز یا یک قاشق غذا خوری آب پرتقال و 4 تا 5 عدد انجیر را با یک فنجان ماست و 1 قاشق چایخوری عسل به مخلوط کن اضافه کنید. سپس همه مواد را مخلوط کنید و اگر می خواهید مواد قوام نازک تری داشته باشید مقداری شیر به آن اضافه کنید.

فواید انجیر برای دوران بارداری

یکی دیگر از روشه های مصرف انجیرتولید مربای آن است. برای این کارحدود 500 گرم انجیر خرد شده را با یک فنجان شکر را درون یک قابلمه ریخته و مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم بپزید تا مخلوط غلیظ شود.

عوارض جانبی مصرف انجیر در دوران بارداری

تا اینجا با فواید انجیر برای دوران بارداری آشنا شدیم. خوردن انجیر می تواند برای زن باردار بسیار مفید باشد اما تنها در صورتی که به مقدار مناسب مصرف شود. زیاده روی در هر چیزی می تواند اشتباه باشد. مصرف بیش از حد این میوه ممکن است منجر به عوارض جانبی خاصی در دوران بارداری شود.

مثلا انجیر برای درمان رنگدانه های پوستی ایجاد شده در دوران بارداری استفاده می شود. اما در موارد خاص ، اگر مقدار زیادی پسورالن (موجود در انجیر) وارد بدن شود ، ممکن است باعث ایجاد مشکلات پوستی مانند فوتودرماتیت شود.

از خواص انجیر در کنترل فشار خون گفته شد اما در صورت مصرف زیاد این میوه اثر معکوس دارد یعنی اگر بیش از اندازه مصرف شود نه تنها فشار خون را کاهش نمی دهد بلکه باعث افزایش آن نیز می شود.

واکنش های آلرژیک بسیار غیرقابل پیش بینی هستند و ممکن است در هر زمان ایجاد شوند. حتی در صورت عدم وجود سابقه آلرژی در مادر ، در بسیاری از اوقات ، تغییرات هورمونی در دوران بارداری می تواند باعث واکنش آلرژیک در هنگام مصرف انجیر شود مخصوصا اگر قبلاً به گرده یا میوه های خانواده توت حساسیت داشته باشید. 

مصرف بیش از حد انجیر می تواند عوارض جانبی مانند شل شدگی مدفوع را به همراه داشته باشد. خوردن انجیر نه تنها لذت بخش است بلکه به مقابله با برخی از عوارض بارداری نیز کمک می کند. با این حال مصرف بیش از حد هر چیزی می تواند برای سلامتی مضر باشد و انجیر نیز از این قاعده مستثنی نیست.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن