خواص انجیر ، از کاهش وزن تا رفع یبوست

خواص و فواید انجیر برای سلامتی بدن بسیار زیاد است و خاصیت آن در پیشگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها اثبات شده است. این میوه را می توان هم به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف کرد. انجیر خشک نسبت به انجیر تازه دارای مواد مغذی ، ویتامین و مواد معدنی بیشتری می باشد به طوری که بعضی از عناصر موجود در انجیر خشک چند برابر انجیر تازه است.

اگر می خواهید بیشتر در مورد خواص انجیر انجیر بدانید می توانید مقاله فواید انجیر خشک برای سلامتی بدن را مطالعه کنید. همچنین اگر قصد خرید انجیر را دارید می توانید به قسمت فروشگاه سایت مراجعه کنید. در قسمت محصولات شما می توانید از قیمت انواع انجیر آگاهی پیدا کرده و از بین محصولات متنوع سایت خرید خود را انجام دهید.

انجیر تازه یک میوه مغذی است که دارای خواص و فواید زیادی می باشد. از این میوه پر خاصیت می توان در تولید مربا ، مارمالاد ، کیک ، کلوچه ، شربت ، سالاد ، دسر و شیرینی استفاده کرد. پس در این مقاله با سایت پالیز همراه شوید تا بیشتر با خواص انجیر برای سلامتی بدن آشنا شویم.

ارزش غذایی انجیر

پس از آب ، ماده اصلی انجیر تازه کربوهیدرات ها ( گلوکز ، فروکتوز و ساکارز ) است. انجیر منبع خوبی از پتاسیم ، منیزیم ، کلسیم ، فسفر و ویتامین های C ، B ، A و K است. اگرچه میزان پروتئین انجیر زیاد نیست ، اما حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است.

همانطور که گفته شد انجیر دارای فواید زیادی برای سلامتی بدن است. انجیر یکی از میوه هایی است که دارای میزان زیادی قند است.  ۵۰ درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد به همین دلیل توصیه می شود در رژیم های غذایی ورزشکاران و افرادی که درگیر فعالیت های شدید بدنی هستند ، کودکان و خانم های باردار قرار گیرد.

خاصیت انجیر در کاهش فشار خون

شاید این سوال در ذهن شما پیش آمده باشد که خواص انجیر برای کاهش فشار خون چگونه است. انجیر منبع خوب پتاسیم می باشد و همان طور که می دانیم پتاسیم عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار می رود. کمبود پتاسیم ، مخصوصاً وقتی که غذاها دارای مقدار زیادی سدیم (نمک) باشند می تواند موجب بالا رفتن فشار خون شود. به غیر از پتاسیم ، امگا 3 و امگا 6 موجود در انجیر نیز در حفظ فشار خون نرمال کمک می کنند.

خواص انجیر خشک برای لاغری و کاهش وزن

انجیر سرشار از فیبرهای غذایی می باشد. فیبر با ایجاد حالت سیری در معده اثر خوبی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر می اندازد. میوه هایی مانند انجیر که شیرین هستند و کالری زیادی دارند برای اینکه موجب اضافه وزن نشوند باید در اوایل روز خورده شوند تا انرژی آزاد شده توسط آنها در همان روز سوزانده شود و کالری آنها در بدن انباشته نشود.

برای آشنایی با مواد غذایی مناسب برای تناسب وزن مقاله 10 خوراکی برای رسیدن به وزن ایده ال را که قبلا از سایت پالیز منتشر شده مطالعه بفرمایید.

خواص انجیر در جلوگیری از سرطان

از دیگر خواص انجیر جلوگیری از ابتلا به سرطان سینه می باشد. دلیل این خاصیت داشتن مقادیر زیادی فیبر است که جلوی رشد سلولهای سرطانی را می گیرد. مصرف منظم انجیر می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز کاهش دهد.

فیبر موجود در انجیر به از بین بردن سریع مواد زائد بدن کمک می کند ، که این امر برای پیشگیری از سرطان روده بزرگ موثر است. دانه های بیشمار موجود در انجیر حاوی مقادیر زیادی موکین است که مواد زائد و مخاط را در روده بزرگ جمع می کند و از بدن بیرون می برد.

بالا بردن تراکم استخوان با انجیر

فواید انجیر برای سلامت استخوان ها بر کسی پوشیده نیست. انجیر دارای مقدار زیادی کلسیم (۷۹ میلی گرم در ۲۲۲ گرم انجیر ) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر است. البته میزان کلسیم انجیر خشک نسبت به انجیر تازه بیشتر است.

عنصر کلسیم به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته می شود. از طرف دیگر پتاسیم موجود در انجیر دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد. پس انجیر یکی از بهترین میوه ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.

خواص انجیر

فواید انجیر برای تقویت عضلات

مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه ۳ عدد یا بیشتر انجیر مصرف می کنند ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند. میوه انجیر نیرو بخش ، خوش طعم ، مولد انرژی و عضله ساز است. انجیر به خاطر داشتن پتاسیم زیاد برای کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها بسیار مناسب است.

برای بهره مند شدن از فواید انجیر در تقویت بدن بهتر است آن را همراه با عسل مصرف کرد. مصرف انجیر خشک برای اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند نیز مفید می باشد.

خواص انجیر برای درد سینه

انجیر به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت کمک می کند. میوه انجیر یک درمان گر طبیعی برای لوزه ها است آنها در کاهش تورم و سوزش لوزه ها کمک می کنند. مصرف جوشانده انجیر خشک به خصوص انجیر سیاه در هنگام التهاب دستگاه تنفسی توصیه می شود.

پیشنهاد مطالعه  بلوط آشنایی با فواید و مضرات

خواص انجیر سیاه در درمان بیماری های تنفسی بسیار شگفت آور است. اگر ۵ تا ۷ عدد انجیر سیاه را در مقداری آب ریخته و با آتشی ملایم بپزید تا به صورت شربتی در آید از آن می توان در درمان درد گلو و سرفه استفاده کرد.

انجیر غشای مخاطی را مرطوب کرده و خلط را تخلیه می کند و از این طریق علائم آسم را تسکین می دهد. از جوشانده انجیر خشک در شیر شربتی به دست می آید که برای رفع تحریکات گلو و مخاط دهان مصرف می شود. انجیر خشک را می کوبند و می سایند و به جای قهوه مصرف می کنند. مصرف گرد انجير به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه سرفه مفید است.

خواص انجیر در درمان یبوست

یکی از فواید انجیر به ویژه انجیر خشک خاصیت ضد یبوستی آن است. رژیم غذایی با فیبر بالا همان چیزی است که دستگاه گوارش بدن به آن احتیاج دارد و میوه انجیر سرشار از فیبر می باشد.

کسانی که می خواهند از انجیر برای دفع یبوست استفاده کنند باید سه یا چهار عدد انجیر تازه را که چهار قطعه کرده اند در نیم لیتر شیر بجوشانند تا پخته شود و آن را با دوازده عدد کشمش صبح ناشتا بخورند. یک روش دیگر این است که شب ۶ عدد انجیر خشک را در یک لیوان آب بخیسانند و صبح ناشتا آن را بخورند.

انجیر خیسانده شده در روغن زیتون نیز برای معالجه یبوست بسیار مفید است و باید صبح ناشتا خورده شود. میوه انجیر به خاطر داشتن مقدار کم ویتامین C بهترین منبع نسبت به دیگر میوه ها برای هضم بهتر غذا است.

خواص انجیر برای کلیه

انجیر یک میوه با خاصیت پاکنندگی و ضد عفونی کنندگی است. مصرف جوشانده انجیر باعث تمیزی کلیه ها می شود برای این کار می توانید چند عدد انجیر را در ظرفی پر آب ریخته و بذارید تا کاملا به مدت 15 دقیق بجوشد سپس جوشانده را میل کنید.

خاصیت انجیر در از بین بردن بوی بدن دهان

از دیگر خواص انجیر بخصوص خشک اینست که بوی بد دهان را از بین می برد. مسواک زدن با سوخته انجیر برای جرم گیری دندان (سفید کردن دندان ) و تقویت لثه فوق العاده مفید است. با جوشانده انجیر خشک ورم لثه ، ورم دهان و ورم گلو را درمان کنید.

فواید انجیر در سلامت قلب

انجیر باعث کاهش سطح تری گلیسیرید در خون می شود. تری گلیسیریدها ذرات چربی در خون هستند که با رسوب در دیواره رگ های خونی باعث ایجاد بیماری های قلبی می شوند. همچنین انجیر حاوی فنل و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

خواص انجیر

آنتی اکسیدان های موجود در انجیر از افزایش میزان رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند. رادیکال های آزاد شریان های عروق کرونر را مسدود کرده و باعث بیماری عروق کرونر قلب می شوند. 

تقویت کننده حافظه

خواص انجیر برای مغز و حافظه بسیار زیاد است. وجود مقدار زیاد فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه مؤثر است. انجیر مقدار قابل توجهی امگا۳ و امگا ۶ دارد پس برای سیستم اعصاب و مغز بسیار مفید می باشد.

خواص انجیر برای سلامتی چشمها

میوه انجیر به خاطر داشتن میزان زیادی ویتامین A بینایی شما را تقویت می کند. ویتامین A یک آنتی اکسیدان است این ویتامین شبکیه چشم ها را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین انجیر مانع از تخریب ماکولا می شود ، که دلیل اصلی کاهش بینایی در افراد مسن است.

فواید انجیر برای زنان

انجیر برای زنان نیز دارای خاصیت است. هورمون استروژن اضافی در بدن می تواند منجر به یائسگی زودرس ، مشکلات تخمدان ، سرطان پستان و رحم ، افزایش وزن و تغییرات خلقی شود. انجیر باعث از بین بردن هورمون اضافی بدن بانوان شده و علاوه بر ایجاد حس نشاط در آنها از ابتلای زنان به بیماری های مختلفی جنسی جلوگیری می کند.

خواص انجیر برای پوست

میوه انجیر برای پوست شما عالی است. چه آنها را بخورید و چه از آن به عنوان ماسک استفاده کنید. خوردن انجیر باعث زیبایی پوست شما می شود. میوه انجیر سرشار از آنتی اکسیدان است وجود آنتی اکسیدانها در این میوه سبب جلوگیری از پیری زودرس می شود. در این جا به چند مورد از خواص و فواید انجیر برای پوست اشار می کنیم :

1 – انجیر چین و چروک صورت را از بین می برد

میوه انجیر از ایجاد چین و چروک در صورت جلوگیری می کند. مطالعات نشان می دهد که عصاره انجیر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد کلاژناز بر روی پوستهای چروکیده ایجاد می کند و درصد عمق چین و چروک را کاهش می دهد.

در یک مطالعه دیگر مشخص شد که فرمولاسیون حاوی عصاره میوه انجیر باعث کاهش معنی دار ملانین پوست و سبوم پوست می شود. همچنین انجیر باعث افزایش هیدراتاسیون پوست شده از این رو از آن می توان به عنوان درمانی برای آکنه ، برآمدگی و چین و چروک استفاده کرد.

2 – خاصیت انجیر در درمان جوش و زگیل

از دیگر خواص انجیر برای پوست درمان جوش و زگیل است. می توانید یک میوه انجیر را بر روی پوست صورت بمالید تا التهاب مختلف پوستی مانند جوش و آبسه را از بین ببرید.

3 – انجیر پوست صورت را نرم می کند

انجیر حاوی مقادیر زیادی ویتامین C است ، ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند است و به روشن شدن و نرمی پوست کمک می کند. برای این منظور می توانید ماسکی به این روش درست کنید :

پیشنهاد مطالعه  از خواص پسته چه می دانید ؟

پنج عدد انجیر را با یک قاشق مرباخوری پودر جو دوسر و شیر و نصف قاشق چایخوری پودر زنجبیل خشک مخلوط کرده تا خمیر یک دستی بوجود آید. هفته ای دوبار از این ماسک به پوست صورت خود بمالید تا پوستی نرم ، روشن و بدون چین و چروک داشته باشید.

خواص انجیر برای مو

ریزش مو معمولاً به دلیل عدم تغذیه مناسب رخ می دهد. انجیر حاوی مواد مغذی مناسب مو مانند منیزیم ، ویتامین C و ویتامین E است که باعث تقویت و رشد مو می شود. مواد مغذی موجود در این میوه گردش خون را در پوست سر تحریک می کند و باعث تقویت مو می شود. عصاره میوه انجیر گردش خون در سر را بهبود بخشیده و در درمان شوره نیز موثر است.

درمان میخچه با انجیر

شیر سفیدی رنگی که از قسمت دمبرگ انجیر خارج می شود برای درمان میخچه و زگیل مورد استفاده قرار می گیرد. برای بهره مندی از این خاصیت شیره انجیر باید آن را صبح و شب روی میخچه پا گذاشت تا از بین برود. این شیره به خاطر خاصیت اسیدی که دارد ممکن هنگام استفاده سوزش زیادی را ایجاد کند.

خواص برگ انجیر

برگ انجیر نیز مانند میوه انجیر دارای خواص زیادی است. برگ تازه انجیر برای درمان جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی موثر است. می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذاشت تا زخم ها سریعتر درمان شوند.

اگر برگ خشک شده درخت انجیر را بکوبید و در سرکه بخیسانید و به پوست بدن که پوسته پوسته می شود بمالید اثر شفابخش دارد. برگ خشک شده درختان انجیر را بکوبید و در آب خیس نموده بر مو یا ابرو بمالید ریزش مو را برطرف می کند.

خواص و مضرات انجیر

دیگر خواص انجیر

  • انجیر به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین « B6 » است. این ویتامین وظیفه تولید سروتونین را بر عهده دارد وجود سروتونین باعث شادابی و نشاط می شود.
  • درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن موثر است.
  • خواص انجیر در درمان رماتیسم مزمن قابل توجه است.
  • انجیر خاصیت ضد عفونی دارد هرچه انجیر تازه تر باشد قدرت پاک کنندگی آن بیشتر است.
  • مرهم خوبی برای سوختگی زخم های گرم و دمل ( مخصوصاً دمل دندان ) است .
  • انجیر برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا مفید است.
  • انجیر تشنگی را از بین می برد.
  • انجیر به عنوان دارویی برای تولید انرژی به کار می رود.
  • انجیر منبع غنی از آنتی اکسیدان ها است وجود آنتی اکسیدان برای بدن ضروری است. آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد موجود در بدن را خنثی می کند و با بیماری ها مبارزه می کند.
  • وجود مقادیر بالای منیزیم یکی دیگر از خواص انجیر است. کمبود منیزیم در بدن باعث ایجاد استرس و تحریک پذیری می شود.
  • انجیر خشک کلسترول خون را کاهش می دهد زیرا حاوی اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 و فیتواسترول هایی است که باعث کاهش سنتز کلسترول طبیعی در بدن می شوند.

مضرات انجیر

تا اینجا با تعدادی از خواص انجیر برای سلامتی بدن آشنا شدیم در اینجا به تعدادی از مضرات انجیر اشاره می کنیم. تا زمانی که میوه انجیر کاملا نرسیده باشد نباید خورده شود زیرا میوه های نرسیده حاوی ماده سفید شیری است که می تواند باعث تحریک و سوزش پوست شود. مصرف انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضر است.

هر چند انجیر دارای خواص فوق العاده برای بدن ما است ولی مصرف آن ممکن است برای بعضی از افراد مناسب نباشد. انجیر برای مبتلایان به بیماری دیابت مضر است زیرا میزان قند آن زیاد است. مصرف زیاد انجیر برای افراد چاق نیز زیان آور است و باعث افزایش وزن آنها می شود. مقدار اگزالات انجیر بالا بوده و افراد با سابقه سنگ کلیه یا کیسه صفرا بایستی از زیاده روی در مصرف انجیر خودداری کنند.

توصیه های برای مصرف انجیر

  • همیشه به یاد داشته باشید که هر توصیه غذایی موجود در اینترنت عمومی است و ممکن است به صورت جداگانه برای شما قابل استفاده نباشد ، از این رو ممکن است بر روی شما اثر بگذارد یا بدتر از آن با بدن شما سازگار نباشد. شما به خوراکی ها و میوه های نیاز دارید که متناسب با سبک زندگی ، عادات غذایی و شرایط پزشکی شما باشد.
  • انجیری که خوب رسیده و تازه باشد مغذی و زود هضم است و چون سریع تخمیر می شود. پس بهتر است برای بهره مندی هر چه بیشتر از خواص انجیر پس از چیدن آن از درخت هر چه سریعتر مصرف شود زیرا خیلی زود رنگ پلاسیده و سیاه می شود و مزه آن تغییر می کند.
  • انجیر تازه از ماندگاری بالایی برخوردار نیست زیرا بسیار ظریف هستند. بنابراین پس از خرید انجیر تازه آنها در یخچال در درون کیسه پلاستیکی یا زیپ دار نگهداری کنید.
  • از خوردن میوه رسیده چند روز مانده یا آنهایی که بوی کپک می دهند خودداری کنید.
  • شیره درخت و میوهٔ نرسیده انجیر دارای مواد حساس زا بوده و می تواند در افراد مستعد موجب حساسیت جلدی شود.
  • انجیر تازه از ماندگاری بالایی برخوردار نیست زیرا بسیار ظریف هستند. بنابراین پس از خرید انجیر تازه آنها در یخچال در درون کیسه پلاستیکی یا زیپ دار نگهداری کنید.
  • به دلیل فواید بیشمار انجیر می توان از آن در تهیه سالادها ، کیکها و بستنی ها استفاده کرد.
  • انجیر خشک را می توان برای چند ماه در یخچال و فریزر و یا در یک مکان خشک و دور از نور خورشید نگهداری کرد.
  • انجیر خشک مقدار قند بسیار بالاتری نسبت به انجیر تازه دارد ، بنابراین می توانید آنها را در تهیه دسر و کیک استفاده کنید.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

به بالای صفحه بردن