همین الان فروشگاه خودت و رایگان بساز و محصولت و بفروش

آموزش کاشت درخت انجیر در گلدان

تاکنون بیش از 600 گونه مختلف درخت انجیر شناسایی شده است. انجیر درختی است گرمسیری و در مناطق دارای سرمای شدید زمستانه نمی تواند رشد کند اگر در منطقه زندگی شما دمای هوا در فصل زمستان به کمتر از 8 – درجه سانتی گراد می رسد درخت انجیر گزینه مناسبی برای کاشت در فضای آزاد نیست. اما نگران نباشید هنوز گزینه های دیگری برای پرورش انجیر دارید. یکی از این گزینه ها کاشت درخت انجیر در گلدان است.

اگر شما در آپارتمان زندگی می کنید یا در منزلتان دارای فضای محدود هستید کاشت درخت انجیر در گلدان می تواند برای شما ایده ال باشد. شما می توانید یک درخت انجیر را در فضای داخلی منزلتان پرورش داده و یا آن را در ظرفی کاشته و در فضای بیرون مثلا در حیاط یا بالکن نگه دارید.

اگر مکان مناسبی برای کاشت درخت انجیر ندارید ولی می خواهید از خواص بینظیر این میوه خوشمزه بهره مند شوید و قصد خرید انجیر با کیفیت و با قیمت مناسب را دارید می توانید سری به فروشگاه سایت ما بزنید. در قسمت فروشگاه همچنین می توانید قیمت انجیر خشک را به صورت به روز دریافت کنید.

محاسن کاشت درخت انجیر در گلدان

در صورت کاشت درخت انجیر در گلدان می توان با انتقال گلدان ها به فضای داخلی منزل آنها را از سرمای شدید زمستانه محافظت کرد. همچنین می توان درخت انجیر را هر ساله متناسب با فضای موجود در منزل ، هرس کنید.

درختان انجیری که در باغات کاشته می شود مقدار زیادی از انرژی خود را صرف رشد ریشه ها می کنند. این امر باعث می شود که زمان میوه دهی درخت به تعویق افتد. معمولا این درختان بعد از 5 تا 6 سال به میوه دهی می رسند. با کاشت درخت انجیر در گلدان ریشه درخت به سرعت فضای گلدان را پر کرده و چون فضای دیگری برای رشد ریشه نیست درخت انرژی خود را صرف تولید میوه می کند. این موضوع باعث می شود زمان میوه دهی درخت انجیر کاهش یابد.

دانلود پکیج کتاب

روشهای کاشت درخت انجیر در گلدان

برای کاشت درخت انجیر می توان از بذر و قلمه استفاده کرد. کاشت از طریق بذر زمانی بیشتری را می گیرد به علاوه اینکه ریسک آن نیز بالا است. آسانترین راه تکثیر درخت انجیر استفاده از قلمه است. بهترین زمان برای قلمه گیری اواخر زمستان قبل از رشد جوانه ها است. برای آشنایی با انواع قلمه ها مقاله قلمه زدن گیاهان و انواع قلمه را مطالعه بفرمایید.

برای کاشت انجیر معمولا از دو گونه قلمه انجیر استفاده می شود :

  • قلمه های ریشه دار ( نهال ) : این قلمه ها در گلخانه های تولید نهال انجیر ریشه دار شده و به بازار عرضه می شود. البته از پاجوش های درخت نیز می توان به عنوان قلمه ریشه دار استفاده کرد.
  • قلمه های فاقد ریشه : که از شاخه های جوان درخت بدست می آید.

استفاده از قلمه های ریشه دار نسبت به قلمه های بدون ریشه دارای ارجحیت است زیرا هم احتمال موفقیت را افزایش می دهد هم زمان لازم برای رشد را کاهش می دهد.

در تابستان ، بهترین راه برای تهیه قلمه استفاده از روش خوابانیدن است. پس از ریشه دار کردن قلمه با استفاده از روش خوابانیدن می توان آن را از گیاه مادری جدا کرده و در گلدان کاشت. برای آشنایی با روش خوابانیدن مقاله نحوه کاشت و تکثیر درخت انجیر که قبلا در سایت پالیز انتشار پیدا کرده است را مطالعه بفرمایید.

ریشه دار کردن قلمه در آب

قبل از کاشت درخت انجیر در گلدان می توان قلمه را در آب ریشه دار نمود و بعد آنها را بیرون آورده و در گلدان بکارید. برای این کار یک یا چند قلمه را در بطری یا هر ظرف دیگری قرار داده به صورتی که حدود 8 سانتی متری از انتهای قلمه در آب قرار گیرد. بعد از گذشت چند هفته قلمه ریشه دار می شوند. برای جلوگیری از فاسد شدن آب بایستی به طور مرتب آب آن را عوض کرده و یا چند قطعه ذغال چوب به آب اضافه کنید.

پیشنهاد مطالعه  مکان یابی برای کاشت درخت انجیر و احداث باغ

مراحل کاشت انجیر در گلدان

اولین مرحله کاشت درخت انجیر در گلدان ، انتخاب گلدان است. گلدان ها را با توجه به فضای که در اختیار دارید انتخاب کنید یعنی اگر فضای زیادی در منزل دارید از گلدان های بزرگتر و اگر فضای کمی دارید گلدان های کوچکتر را انتخاب کنید. البته این نکته را باید مد نظر داشت که درختان را نمی توان در گلدانهای خیلی کوچک کاشت.

گلدان مورد استفاده شما می تواند از هر جنسی (چوب ، پلاستیک ، سرامیک ، مواد بازیافتی و سفال ) ساخته شده باشد. فقط مطمئن شوید سوراخ های زهکشی زیادی در آن وجود داشته باشد تا آب اضافی از آن به راحتی خارج شود. سعی کنید از گلدان های تزئینی سنگین استفاده نکنید ، زیرا با پر شدن آنها با خاک ، جابجایی آنها دشوار می شود.

مرحله دوم ، تهیه خاک است. بهترین خاک برای کاشت انجیر خاک لیمونی ( شنی _ رسی ) است. قبل از کاشت انجیر در گلدان باید به این نکته توجه کرد هم گلدان و هم خاک از زه کشی مناسبی برخوردار باشند. خاک های رسی به دلیل زه کشی نامناسب گزینه خوبی برای کاشت انجیر نیست.

وجود رس باعث سفت شدن خاک شده و مانع نفوذ آب و هوا می گردد بنابراین ماسه رودخانه که عاری از رس می باشد و به نام ماسه بادی معروف است برای کاشت درخت انجیر در گلدان بسیار مناسب است. از خاک های مخصوص قلمه زنی که در مغازه های فروش گل های آپارتمانی موجود است نیز می توان برای قلمه زدن استفاده کرد.

خاکی که برای کاشت استفاده می کنید باید حاصلخیز باشد برای این کار می توانید مقداری کود پوسیده دامی به مخلوط خاک اضافه کنید. مخلوط %60 خاک گلدان و %40 کمپوست نیز ترکیب مناسبی برای کاشت درخت انجیر در گلدان است.

مرحله سوم آماده سازی قلمه ها است. قلمه ها را معمولا به طول 15 تا 20 سانتیمتر و قطر 1.5 تا 3 سانتیمتر اتنخاب کنید. بهتر است قلمه از شاخه های جوان یکساله یا دو ساله انتخاب شود. قلمه ها بهتر است از درختانی با باردهی زیاد گرفته شود. قلمه های گرفته شده باید عاری از بیماری و آفات باشد. مناسب ترین دما برای قلمه زدن درختان انجیر دمای 25 – 20 سانتی گراد می باشد.

در مورد قلمه های ریشه دار ( نهال ) باید نهال از گلخانه ها و مراکز تولید نهال معتبر دارای مجوز خریداری شود. در هنگام خرید نهال باید به این نکته توجه کرد که نهال ها فاقد هر گونه آفت و بیماری باشند و همچنین در حین انتقال قلمه ها از مراکز خرید به منزل تا انتقال آنها به گلدان ، باید ریشه ها مرطوب بماند.

برای کاشت درخت انجیر در گلدان در ابتدا به منظور زه کشی بهتر مقداری پوکه ساختمانی یا شن درشت در انتهای گلدان بریزید. پس از آماده سازی خاک ، گلدان را تا نیمه از خاک پر کرده قلمه یا نهال انجیر را در گلدان قرار داده و سپس خاک ها را دور تا دور آنها ریخته تا گلدان کاملا پر شود. 8 – 5 سانتی متر از سر قلمه یا نهال باید بیرون از خاک باشد. نکته مهمی که باید توجه داشت این است که قلمه ها را موقع کاشت به طور صحیح در خاک قرار داده و دقت کنید که آنها را وارونه نکارید.

نکاتی در مورد کاشت

در اینجا چند نکته لازم است که باید به آنها توجه شود :

  • اگر قلمه فاقد ریشه است برای ریشه زایی بهتر ، می توانید انتهای قلمه را در محلول ریشه زایی زده و پس از خشک شدن محلول ، قلمه ها را در گلدان بکارید.
  • در هنگام انتقال نهال ها به گلدان مواظب باشید ریشه ها آسیب نبینند.
  • قلمه ها را باید به دلایل زیر در عمق مناسب کاشت :
  • در عمق زیاد هوا خیلی کم جریان دارد و قلمه ها ریشه دار نمی گردند.
  • در عمق کم و نزدیک سطح خاک همیشه جریان هوا وجود دارد و اکسیژن که لازمه زندگی قلمه ها می باشد در دسترس آنها قرار می گیرد.
  • زخم قلمه ها به واسطه اکسیژن زودتر التیام پیدا می کند و دلمه می بندد
پیشنهاد مطالعه  آشنایی با آفت شپشک ستاره ای انجیر و نحوه مبارزه با آن

پس از کاشت درخت انجیر در گلدان مقداری آب به خاک اضافه کنید. می توانید گلدان را با یک نایلون پلاستیکی که چندین سوراخ برای تهویه هوا در آن ایجاد کرده اید بپوشانید تا خاک رطوبت خود را حفظ کند.

نگهداری از گلدان ها

گلدان ها را در نقاط آفتابگیر قرار دهید. درختان انجیر در طول فصل رشد حداقل به 6 ساعت نور آفتاب نیاز دارند.

هر چند سال یکبار با بزرگتر شدن درخت می توانید آن را به گلدان بزرگتر انتقال دهید. این کار را در انتهای فصل زمستان یا اوایل فصل بهار قبل از رشد جوانه ها انجام دهید. پس از انجام چندین مرتبه اگر دیگر نمی خواهید درخت را به گلدان بزرگتری انتقال دهید می توانید هر چند سال یکبار خاک گلدان را تعویض کنید و ریشه ها را هرس کنید تا اندازه درخت قابل کنترل باشد.

در طول تابستان ، ممکن است درخت انجیر شما به آبیاری مکرر ، حتی روزانه احتیاج داشته باشد. نیاز آبی یک درخت انجیر تا حد زیادی به خاک و آب و هوا بستگی دارد. متناسب با آب و هوای منطقه و محیط نگه داری درخت و خاک گلدان به آن آب دهید. قبل از آبیاری اجازه دهید سطح خاک کامل خشک شود.

زرد شدن و ریزش برگ درخت معمولا به دلیل آبیاری نامناسب است. ممکن است ریزش برگ درخت به دلیل آبیاری کم باشد که در این شرایط باید گلدان را آبیاری کرد. البته آبیاری زیاد نیز باعث زرد شدن و ریزش برگ درخت می شود که در این حالت علاوه بر زرد شدن برگها ، طوقه درخت نیز سیاه می شود.

کاشت درختان انجیر در گلدان دارای این مزیت است که می توانید به راحتی آنها را جابجا کنید. با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا می توانید گلدان انجیر را به داخل منزل انتقال دهید. بهترین مکان برای نگه داری گلدان ها در منزل پنجره های جنوبی است تا علاوه بر حفاظت گلدان ها از سرمای زمستانه ، درختان از نور خورشید نیز بهره ببرند.

در زمان خواب زمستانه درخت ، میزان آبیاری آن را کاهش دهید. قبل از آب دادن رطوبت خاک را بررسی کنید. زمانی که 2 تا 3 سانتی متر زیر سطح خاک خشک شد به گلدان خود آب دهید. آبیاری بیش از حد باعث پوسیدگی ریشه می شود.

استفاده از کود

بعد از کاشت درخت انجیر در گلدان برای اینکه درخت شما تولید میوه کند ، باید مواد مغذی لازم را برای آن فراهم کنید. نیتروژن می تواند باعث سرسبز شدن برگ های درختان انجیر شود. درختان انجیر در شروع فصل رشد به کود پتاسیم و فسفر نیاز دارند. اگر متوجه شدید که درختان شما رشد کمی دارد می توانید هر دو هفته یکبار در طی فصل رشد ، آنها را کود دهی کنید. از کود کامل 20 – 20 -20 یا کود دامی پوسیده شده و یا کود ورمی کمپوست برای تقویت درخت خود استفاده کنید.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا