آلزایمر زدایی با غذا | غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر

یکی از مهمترین بیماریهای دوران کهنسالی بیماری آلزایمر است. رژیم غذایی مناسب می تواند در کاهش خطر ابتلا به این بیماری تاثیر گذار باشد. در مقالات قبل با روش درمان یبوست بوسیله غذاهای طبیعی و غذاهای مضر برای پوکی استخوان آشنا شدیم. در این مقاله از سایت پالیز با تعدادی از ویتامین ها و غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر آشنا می شوید.

بیماری آلزایمر چیست؟

آلزایمر شایعترین علت زوال عقل است ، یک اصطلاح برای از بین رفتن حافظه و سایر توانایی های شناختی مغز بیماری آلزایمر 60 تا 80 درصد موارد زوال عقل را تشکیل می دهد. بیشتر افراد مبتلا به آلزایمر 65 سال و بیشتر دارند. آمارهای صورت گرفته در این زمینه حاکی از آن است که از هر سه نفر بالای ۸۰ سال یک نفر با این مشکل مواجه است. آلزایمر یک بیماری پیشرونده است و با گذشت زمان بدتر می شود.

بیماری آلزایمر اغلب با فراموشی های به ظاهر ساده شروع می شود، اما در طول زمان با تغییر و تحولات در خلق وخو، بی قراری، نحوه صحبت کردن و غذا خوردن ، راه رفتن و پاسخ به محیط دیده می شود. تخریب و مرگ سلولهای عصبی باعث نارسایی حافظه ، تغییر شخصیت ، مشکلات درانجام فعالیتهای روزانه و سایر علائم بیماری آلزایمر می شود.

یک رژیم درست و مناسب ممکن است در به تاخیر انداختن و کاهش خطر این بیماری تا میزان قابل توجهی تاثیرگذار باشد. بنابراین تغییر در عادات و رژیم غذایی می تواند تا حد چشمگیری به شما کمک کند که از این بیماری مصون بمانید.

پودر کاری از غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر

آشپزها در کشور هندوستان و بسیاری دیگر از کشورها از پودر کاری به مقدار زیاد استفاده می کنند و میزان بروز این بیماری در این مکان ها نسبت به سایر کشورهای غربی کمتر است. اولین ماده اصلی در ادويه پودر کاری ، زردچوبه است که به کاری رنگ نارنجی می دهد.

پیشنهاد مطالعه  بهترین آجیل برای چاق شدن صورت و بدن

تحقیقات همچنین نشان داده افرادی که بالاترین مقدار غذاهای کاری دار را مصرف می کنند به مراتب نحوه عملکرد مغزشان بهتر است. با کالبد شکافی که روی مغز بیماران آلزایمری صورت گرفت نشان داد که مقدار زیادی از پروتئینی به نام آمیلوئید درمغزشان وجود داشته است.

غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر

محققان با آزمایش هایی که انجام دادند ، دریافتند که ماده موجود در زردچوبه یک ترکیب آنتی اکسیدانی ، ضد التهابی و ضد آمیلوئیدی است. ترکیبات موجود در زردچوبه، پروتئین های آمیلوئیدی را محصور می کنند و از جمع شدن آنها برای تشکیل پلاکت جلوگیری می کنند.

اسیدهای چرب امگا -۳

همان طور که می داند اسیدهای چرب امگا-۳ در بهبود سطح سلامت قلب بسیار معروف هستند. اما شواهد اخیر گواه این حقیقت است که این اسیدها علاوه بر سلامت قلب به کاهش خطر آلزامیر نیز کمک می کنند. مصرف هفته ای یک بار ماهی های چرب مثل سالمون ، هرینگ یا ماهی تن سفید می توانند تا ده درصد کمبود این اسیدهای چرب را دربدن کاهش دهند.

خوراکی های سرشار از اسید های چرب امگا – 3 از جمله غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر است. اسیدهای چرب امگا -3 علاوه بر ماهی در گردو ، تخم کتان و روغن زیتون نیز یافت می شود. اما اسیدهای چرب موجود در ماهی به مراتب بیشترتر است.

غذاهای سرشار از ویتامین C و E مفید برای پیشگیری از آلزامیر

تمام عکس العمل های آشفته و نابسامان که در مغز ما اتفاق می افتد ، به دلیل رادیکال های آزادی است که علاوه بر آسیب رساندن به سلول ها ، باعث تسریع کاهش قدرت و توانایی ذهنی مغز می شود. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان تاثیر این رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و مغز شما را از این آلودگی ها و آسیب ها مصون می دارند.

تحقیقات صورت گرفته بر روی عادت غذایی تعداد زیادی از افراد نشان داد که خوردن مقدار زیادی از مواد غذایی سرشار از ویتامین C مثل فلفل قرمز، بروکلی، توت فرنگی و ویتامین E مثل روغن زیتون و بادام می تواند خطر پیشرفت آلزایمر را تا میزان قابل توجهی کاهش دهد.

همچنین تحقیق دیگری که در مرکز سلامت و بیماری های مربوط به سالمندان در شیکاگو صورت گرفت، حاکی از آن است که افرادی که بیشترین مقدار ویتامین E را مصرف کردند خطر بیماری آلزایمر را تا ۶۷ درصد کمتر از افرادی که مقدارکمتری ویتامین E مصرف کردند داشتند.

پیشنهاد مطالعه  تشخیص خواص میوه ها از روی رنگ | رنگ میوه ها با ما سخن می گوید!

غذاها و نوشیدنی های سرشار از فلاونوئید

گیاهان برای محافظت از خود در برابر پرتوهای خورشیدی و همچنین بدن گیاهخواران همیشه گرسنه ، مواد شیمیایی به نام پلی فنول را تولید می کنند که فلاونوئیدها قوی ترین آنها هستند. فلاونوئیدها از نظر گروه بندی جزو دسته آنتی اکسیدان ها محسوب می شوند. این نوع از آنتی اکسیدان ها در کاهش ابتلا به بیماری آلزایمر موثر هستند.

از میوه های سرشار از فلاونوئید می توان به سیب، گریپ فروت ، بلوبری و زغال اخته اشاره کرد. از جمله سبزیجاتی که حاوی این آنتی اکسیدان هستند شامل مارچوبه ، کلم ، سیر ، کلم قمری ، پیاز ، نخود فرنگی و اسفناج است. این خوراکی ها را در لیست خوراکی ها وغذاهای مناسب برای پیشگیری از آلزایمر قرار دهید.

غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر

تحقیقات صورت گرفته حاکی از آن است که احتمال مبتلا شدن به بیماری آلزایمر در افرادی که درهفته 3 بار از آب میوه یا سبزیجات مثل آب سیب ، پرتقال یا گوجه فرنگی مصرف می کنند کمتر است. آزمایشی که بر روی موش ها انجام شده نشان داد که آب انار خطر بیماری آلزایمر را تا 50% کاهش می دهد.

غذاهای سرشار از فولات مفید برای پیشگیری از آلزامیر

از غذاهای مفید برای پیشگیری از آلزایمر ، غذاها و خوراکی های است که سرشار از فولات باشند. پزشکان با تحقیقات و آزمایش های خود دریافتند که کمبود ویتامین های گروه B مخصوصا فولات می تواند انجام بسیاری از کارهای ادراکی را مشکل ساز کند. بررسی های اخیر نشان می دهد که حتی سطح نسبتا پایین این ویتامین ها و فولات کمک می کند که سطح هموسیستئین تحت کنترل بماند.

هموسیستئین یک نوع اسید آمینه است که به کارکرد مغز آسیب می زند و می تواند خطر بیماری آلزامیر و همچنین بیماری قلبی را در فرد افزایش دهد. فولات در غذاهای مثل سبزیجات تیره برگ و حبوبات سرشار است که با مصرف این مواد غذایی می توان این کمبود را تا حد قابل توجهی در بدن کاهش داد.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن