بادام بسیار مغذی و سرشار از چربی های سالم ، آنتی اکسیدان ها ، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. بادام از درختان بومی منطقه خاورمیانه است ، اما ایالات متحده اکنون بزرگترین تولید کننده بادام جهان است. از خواص بادام می توان به پایین آورنده قند خون ، کنترل کننده فشار خون و پایین آورنده کلسترول اشاره کرد. آنها همچنین می توانند گرسنگی را کاهش داده و باعث کاهش وزن شوند. در این مقاله از سایت پالیز با خواص بادام برای سلامتی بدن آشنا می شویم.
خواص بادام : داشتن مقادیر زیاد آنتی اکسیدان
یکی از خطرات جدی برای سلامتی وجود مقادیر زیاد رادیکالهای آزاد در بدن است. این مولکولها با حمله به سلولهای بدن باعث اختلال در عملکرد و آسیب به آنها می شوند. افزایش رادیکالهای آزاد باعث افزایش احتمال بروز بیماریهای مزمنی مانند سرطان ، ام اس ، پارکینسون ، بیماری های قلبی عروقی و …. می شود.
کنترل استرس اکسیداتیو از دیگر خاصیتهای آنتی اکسیدانها است. استرس اکسیداتیو موجب افزایش خطر سکته قلبی و مغزی می شود. یکی از خواص و فواید مهم بادام داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است. همچنین مغز بادام حاوی مقدار زیادی ویتامین E است که نوعی دیگری آنتیاکسیدان است. ویتامین E نیز سبب کاهش بیماریهای قلبی و آلزایمر می شود.
کاهش استرس با بادام
استرس اکسیداتیو می تواند به سلول های بدن آسیب برساند و در پیری زودرس و بیماری هایی مانند سرطان نقش دارد. یکی از فواید بادام برای بدن داشتن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان ها در کاهش میزان استرس اکسیداتیو نقش سازنده ای دارند. آنتی اکسیدان های موجود در بادام تا حد زیادی در لایه قهوه ای پوست مغز بادام متمرکز شده اند.
خواص بادام برای سلامتی استخوانها
بادام برای استخوان ها نیز دارای فایده است. بادام دارای کلسیم ، منیزیم ، منگنز ، مس ، ویتامین K و روی است که همگی در سلامت استخوان ها نقش دارند. در مقاله خوراکی های مضر برای پوکی استخوان با تعدادی غذای ناسالم برای سلامتی استخوانها آشنا شوید.
فواید بادام : آجیلی سرشار از ویتامین
یکی از خواص بادام دریافت مقادیر زیادی ویتامین است. بادام سرشار از ویتامین B1 ، B2 است. بادام جزء بهترین منابع ویتامین E در بین آجیل ها است. نقش ویتامین E در پایین آوردن خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، سرطان و بیماری آلزایمر بسیار پر رنگ است. ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان ها از آسیب استرس اکسیداتیو در بدن جلوگیری می کنند. استرس اکسیداتیو زمانی در بدن ایجاد می شود که مقادیر زیادی رادیکال آزاد در بدن تجمع پیدا کنند.
رادیکال های آزاد در نتیجه فرآیندهای طبیعی بدن و تنش های محیطی ایجاد می شوند. بدن می تواند بسیاری از آنها را از بین ببرد ، اما وجود مقادیر بالای آنتی اکسیدان که یکی از خواص بادام است نیز به حذف آنها کمک می کنند. مقادیر بالای رادیکالهای آزاد می تواند باعث استرس اکسیداتیو شود و در نتیجه به سلولها آسیب برساند. که این موضوع می تواند منجر به بیماری های مختلف و مشکلات سلامتی شود.

فواید بادام در کنترل قند خون
از دیگر خواص بادام کاهش سطح قند خون است. میزان کربوهیدرات های موجود در آجیل ها محدود است. ولی آنها دارای چربی های سالم ، پروتئین و فیبر هستند. که این موضوع باعث می شود آنها برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند ، یک انتخاب عالی باشد.
یکی دیگر از فواید بادام داشتن مقدار بسیار زیاد منیزیم است. منیزیم یک ماده معدنی است که در کنترل قند خون دخیل است. بسیاری از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 سطح منیزیم کمی دارند. در یک آزمایش که در مورد خواص بادام در کنترل قند خون بر روی تعدادی از افراد دیابتی انجام شد مشخص گردید مصرف روزانه 60 گرم بادام به مدت 12 هفته موجب کاهش معنا دار سطح قند خون می شود.
خواص بادام در کنترل فشار خون
از دیگر خواص بادام می توان به کاهش فشار خون اشاره کرد. فشار خون بالا یکی از عوامل اصلی بروز سکته قلبی ، سکته مغزی و نارسایی کلیه است. کمبود منیزیم صرف نظر از اینکه اضافه وزن دارید یا نه به شدت با فشار خون بالا ارتباط دارد. یک مطالعه که در مورد فواید بادام در کنترل فشار خون انجام شد نشان می دهد که جبران کمبود منیزیم می تواند منجر به کاهش فشار خون شود.
کاهش سطح کلسترول خون با مصرف بادام
از عوامل افزایش میزان کلسترول خون مصرف مواد غذایی پرکالری و حاوی چربی های اشباع شده است. یکی از فواید مصرف بادام برای سلامتی بدن داشتن مقادیر قابل توجه ای چربی اشباع نشده است. چربی اشباع نشده نه تنها برای بدن ضرری ندارند حتی می توانند سودمند هم باشند. یکی از این سودمندی ها کاهش سطح کلسترول خون می باشد.
مقادیر بالای لیپوپروتئین های LDL در خون شما که به کلسترول “بد” نیز معروف هستند ، یک عامل خطرناک شناخته شده برای بیماری های قلبی است. رژیم غذایی می تواند تأثیرات عمده ای بر روی سطح LDL داشته باشد.
کلسترول بد می تواند اکسیده شود ، کلسترول بد اکسید شده در پیشرفت بیماری های قلبی بسیار موثر است. مصرف بادام در کاهش اکسید شدن کلسترول بد تاثیرگذار است. یک مطالعه نشان می دهد که خوردن 42 گرم مغز بادام در روز ضمن حفظ کلسترول HDL “خوب” ، کلسترول LDL ” بد” را کاهش می دهد.
خواص بادام برای بیماری قلبی
نمی شود از بادام صحبت کرد ولی از فواید آن برای قلب صحبت نکرد. بادام سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول است. این آنتی اکسیدان هنگام ترکیب با آنتی اکسیدان های دیگر مانند ویتامین E حتی قوی تر می شود. این آنتی اکسیدان باعث کاهش ابتلا به بیماری قلبی می شود. چربیهای غیراشباع، پروتئین ، منیزیم و ویتامین E موجود در بادام همگی به سلامت قلب کمک میکنند.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
مصرف بادام زمینی ، گردو و بادام درختی خطر ابتلا به سرطان پستان را دو تا سه برابر کم می کند. خواص آجیل ها بخصوص بادام در پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمنی مثل سرطان بر کسی پوشیده نیست. بادام سرشار از ویتامین E است. یک آنتی اکسیدان موجود در ویتامین E ، به نام آلفا توکوفرول میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
کاهش احساس گرسنگی
میزان کربوهیدرات در بادام کم است ولی در عوض میزان پروتئین و فیبر آن زیاد است. پروتئین و فیبر در کاهش احساس گرسنگی موثر هستند. این امر تمایل به پرخوری را کاهش می دهد که موجب تعادل در وزن می شود.
مخلوط بادام با کشمش و خرما باعث کاهش شدت پیتا در خون می شود. پیتا در دستگاه گوارش وجود دارد و در صورت عدم نگهداری در سطح مناسب می تواند باعث سوزش سر دل شود. در تصویر زیر تعدادی از خواص بادام و میزان مواد معدنی و ویتامین های موجود در آن آورده شده است.

فواید بادام برای سلامتی مغز
بادام سرشار از موادی از جمله ویتامین E ، فولات و اسیدهای چرب اشباع نشده و همچنین ال-کارنیتین است که در سلامتی مغز نقش دارند. این مواد باعث تقویت حافظه می شوند. یکی دیگر از فواید بادام برای مغز داشتن مقادیر زیادی منیزیم ، ریبوفلاوین و فولات (ویتامین B9) است. برای عملکرد بهتر مغز و همچنین حفظ سیستم عصبی به این مواد نیاز است که تماما در بادام وجود دارد.
خواص بادام برای پوست و مو
از خواص بادام برای پوست و مو نمی توان چشم پوشی کرد. برای درمان ترک های کف پا می توان از روغن بادام تلخ استفاده کرد. بدین صورت که قبل از خواب روغن را روی ترکها مالیده و با پارچه و یا نایلون می بندند. روغن بادام شوره سر را از بین می برد. از روغن بادام می توان برای براق کردن و حالت دادن موی سر نیز استفاده کرد.
درون مغز بادام مادهای به نام زردینه که نوعی آنتیاکسیدان است یافت می شود. زردینه می تواند از پوست بدن در برابر آفتاب سوختگی محافظت کرده و آسیب ناشی از آن را کاهش دهد. از طرف دیگر این آنتی اکسیدان از پوست در برابر تابش اشعه فرا بنفش که باعث ایجاد سلولهای سرطانی و افزایش روند پیری پوست می شود حفاظت می کند.
فواید بادام در دوران بارداری
خانم ها باید مراقب آنچه در دوران بارداری می خورند باشند ، زیرا بدن آنها در این زمان آسیب پذیر است و برخی از غذاها می توانند یک واکنش منفی در بدن آنها ایجاد کنند. بادام حاوی چربی های ، پروتئین ها و ویتامین های مهمی است که به رشد جنین کمک می کند.
از جمله خواص بادام برای زنان باردار داشتن مقادیر زیادی کلسیم ، منگنز و منیزیم است. منگنز در تنظیم وزن بدن مادر و کودک موثر است. کلسیم موجود در بادام به شکل گیری استخوانهای سالم کمک می کند. منیزیم بادام نیز به شکل گیری و عملکرد صحیح سیستم عصبی مرکزی کمک می کند.
یکی از فواید مصرف بادام برای زنان باردار دریافت مقدار زیادی فولات است. فولات برای شکل گیری سالم مغز و سیستم عصبی کودک همچنین در جلوگیری از نقص لوله عصبی در دوران جنینی موثر است.
میزان فیبر در رژیم غذایی یک زن باردار باید زیاد باشد زیرا باعث تنظیم حرکت روده می شود و به هضم آسان غذا کمک می کند. این امر خطر ابتلا به یبوست را کاهش می دهد. آجیل ها از جمله بادام ، پسته و انجیر برای زنان باردار بسیار مفید است. در مقاله فواید انجیر برای زنان باردار با خواص این میوه برای دوران بارداری آشنا شوید. معدن فیبر هستند. به علاوه بادام سرشار از آهن است ، که به رشد قلب بچه ها کمک می کند و ایمنی بدن را تقویت می کند.
مضرات بادام
تا اینجا با خواص و فواید بادام آشنا شده ایم اما این میوه دارای مضراتی نیز است. افرادی که به آجیل حساسیت دارند باید از خوردن بادام خودداری کنند. بادام حاوی اگزالات است. اگزالات میتواند باعث بلوری شدن (یا تبلور) شود که به نوبهی خود با عوارض و مشکلات دیگری همراه است.
بادام برای افرادی که دارای مشکلات کلیوی یا کیسه صفرا هستند نیز مناسب نیست و در خوردن بادام باید دقت کنند و بهتر است پیش از مصرف با پزشک خود مشورت کنند. اگر شخصی پس از خوردن بادام دچار کهیر ، تورم و دشواری در تنفس شد ، باید فوراً به دنبال کمک پزشکی باشد.