آشنایی با آفت پسیل انجیر و راههای مبارزه با آن

در مقالات قبل با تعدادی از آفات درخت انجیر آشنا شدیم. در این مقاله می خواهیم با یکی دیگر از آفت های درخت انجیر به نام آفت پسیل انجیر آشنا شویم پس با سایت پالیز همراه باشید. همچنین برای خرید انجیر خشک استهبان می توانید به فروشگاه پالیز مراجعه کنید.

این آفت به طول ۵ میلی متر و به رنگ سبز می باشد و با حمله به برگ انجیر موجب ایجاد لکه های زرد رنگ بر روی آنها و یا علائمی مانند سوختگی برگ های انجیر می شود.

زیست شناسی آفت

تعداد نسل آفت پسیل انجیر در سال یک نسل است. زمستان گذرانی پسیل انجیر به صورت تخم و در انتهای شاخه ها می باشد. تخمهای آن زرد رنگ ، شفاف و کشیده است. خروج پوره ها از تخم همزمان با باز شدن جوانه های درخت انجیر است. پس از باز شدن جوانه ها پوره ها در لابه لای بر گچه های تازه شکفته شده مستقر می شوند. پوره های سن اول زرد رنگ و شفاف هستند.

آفت پسیل انجیر

در اواخر فروردین ماه پوره های سن 1 به تدریح به سن ۲ تبدیل می شوند. رنگ پوره های سن ۲ در ابتدا شفاف و سپس به رنگ سبز پر رنگ در می آیند. در پوره های سن 2 آثار بال مشهود است. پورها از شیره گیاهی تغذیه می کنند ، تغذیه پوره ها در سن دوم از شیره گیاهی افزایش می یابد. به طوری که با ترشح شیره های زیادی از درخت که اغلب برگ ها ، شاخه ها و حتی سطح خاک زیر درخت را می پوشاند همراه است.

پیشنهاد مطالعه  کنه تارتن انجیر

از اواخر اردیبهشت ماه و به تدریج تا تیرماه پوره های سن ۲ بالغ شده و بال دار می شوند. بالها در آفت پسیل انجیر بالغ شفاف و براق و رگبرگها کاملا مشخص است. حشرات کامل در اواخر اردیبهشت ماه مشاهده می شوند و تراکم آن در خردادماه بالا می رود.

حشرات بالغ رنگ قهوه ای روشن متمایل به سبز دارند. فعالیت حشرات بالغ تا اواخر مهرماه ادامه دارد. در این مدت پسیل های ماده بر روی سر شاخه های انجیر تخم گذاری می کنند.

آفت پسیل انجیر بر روی برگ های درخت آلوده ماده شکری سفید رنگی از خود باقی می گذارد. بالا بودن تراکم آفت ارتباط مستقیمی با این ماده شکری داشته و هر چه تراکم آفت بالاتر باشد، این ماده به میزان بیشتری مشاهده می شود.

مبارزه با آفت پسیل انجیر

هر چه درخت از شرایط خوب و مناسب بهره مند باشد ، به همان نسبت از شدت خسارت این آفت کاسته خواهد شد. بیشترین میزان آلودگی و تخمریزی پسیل انجیر بر روی درختان مسن است. چون حشره تخم های خود را در حاشیه پوستک ها محل افتادن برگ ها و شکاف سرشاخه ها قرار می دهد. استفاده از آب آهک می تواند در کاهش آفت تاثیر گذار باشد.

چسب زرد برای مبارزه با آفت پسیل انجیر
چسب جذب حشرات

همچنین هرس درختان به منظور جلوگیری از ایجاد شکاف ، پوسته شدن تنه و سرشاخه در اثر آفتاب سوختگی و هرس متناسب با انبوهی شاخه ها در کاهش جمعیت این آفت انجیر موثر خواهد بود. استفاده از کاغذهای زرد رنگ که آغشته به چسب می باشد در کنترل پسیل انجیر مناسب است.

پیشنهاد مطالعه  آشنایی با آفت سوسک شاخک بلند انجیر و راه مبارزه با آن

از آنجا که پسیل انجیر زمستان را به صورت تخم روی سر شاخه های انجیر سپری می کند. قبل از رشد جوانه ها در بهار قبل از افتادن کلاهک جوانه های بهاره استفاده از روغن های امولسیون شونده مثل ولک و سیترول به میزان تعیین شده توسط کارشناسان مربوطه علاوه بر تخم پسیل انجیر ، بر روی پوره های سن دوم تاثیر خوبی دارد.

آفت پسیل انجیر از آفت های است که هر چند سال یکبار و آن هم به صورت منطقه ای دیده می شود بنابرین مبارزه شیمیایی چندانی لازم ندارد. ولی در شرایط اضطرای میتوان از سم متاسیستوکس به میزان یک در هزار یا سم آمیتراز استفاده کرد.

اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به بالای صفحه بردن