همین الان فروشگاه خودت و رایگان بساز و محصولت و بفروش

آشنایی با آفت سوسک میوه خوار انجیر

آفت سوسک میوه خوار انجير یکی از آفات مهم انجیر محسوب می شود و در داخل میوه های رسیده که دارای طعم شیرینی دارند دیده می شوند. تراکم این آفت در نواحی گرم و مرطوب خیلی بیشتر است. علاوه بر انجیر این حشره به مرکبات و انار نیز خسارت وارد می کند.

حشره ضمن نفوذ به داخل میوه، اسپر قارچها را به درون میوه منتقل می کند و باعث خرابی و گندیدگی آن می شود. اگر حمله آفت شدید باشد میوه های رسیده بر روی درخت، مورد حمله حشره قرار می گیرند و سپس با برداشت محصول ، حشره به درون انبارهای میوه راه پیدا می کند. تجمع پوسته های لاروی و مدفوعات حشره سبب کاهش مرغوبیت میوه شده و ارزش اقتصادی آن را به مقدار زیادی پایین می آورد.

شکل شناسی آفت سوسک میوه خوار انجیر

حشره کامل ، سوسک کوچک سیاه رنگی هست که طول آنها به ۶ میلی متر می رسد. شکل بدن تخم مرغی و در روی بالپوشها چهار لکه قهوه ای روشن، دو لکه بزرگ در انتها و دو لکه کوچک در قاعده خارجی بال دیده می شود. بالپوش ها کوتاه به طوری که سه بند آخر شکم لخت می باشد. شاخک ها کوتاه قرمز و در انتها برآمده است.

آفت سوسک میوه خوار انجیر

این آفت انجیر از اواسط بهار در داخل میوه های زخم خورده تخم می گذارد که این تخمها به فاصله یک روز تا یک هفته بسته به شرایط محیط باز می شوند و لاروها شروع به تغذیه از گوشت میوه می کنند.

پیشنهاد مطالعه  آفت پروانه برگ خوار انجیر یا بید انجیر

لاروها وقتی به حداکثر رشد برسند حدود ۷ – ۶ میلی متر طول دارند که سطح بدن آنها پوشیده از موهای خار مانند و کوتاه است که در انتهای بدن دارای دو برآمدگی کوچک در مجاورت برآمدگی های اولیه می باشند. لاروهای سوسک میوه خوار انجیر دارای رنگ سفيد با پاهای در دو طرف سينه می باشند و غالبا در ميوه های گنديده و در حالت تخمير زندگی می كنند.

هر حشره ماده در طول زندگی خود تا به طور متوسط ۱۰۰۰ تخم می گذارد، که تخم ریزی مدت ۱ تا ۴ ماه ممکن است ادامه پیدا کند. طول دوره لاروی ۷ – ۴ روز، دوره شفیرگی ۱۱ – ۵ روز و دوره زندگی حشرات کامل در بهار و تابستان حدود ۱۵ روز است و بدین ترتیب این حشره قادر است در سال چندین نسل ایجاد کند و در تراکم زیاد به میوه های رسیده و در حال خشک شدن خسارت قابل توجه وارد کند.

مبارزه با آفت سوسک میوه خوار انجیر

بهترین راه مبارزه با آفت سوسک میوه خوار انجیر جمع آوری و معدوم کردن میوه های فاسد و ریخته شده در زیر درخت است، در صورتی که سابقه حمله شدید آفت وجود داشته باشد سمپاشی زیر درختان توصیه گردیده است که در این صورت باید ماده سمی را به طور یکنواخت در سطح زمین پخش کنید و زمین را به طور ملایم با بیل زیرورو کنید.

پیشنهاد مطالعه  آفلاتوکسین و اثرات آن بر روی میوه انجیر
اشتراک گذاری در :
به این مطلب امتیاز دهید :
4.6/5
شاید این مطالب را هم بپسندید

2 دیدگاه دربارهٔ «آشنایی با آفت سوسک میوه خوار انجیر»

  1. سلام و خسته نباشید

    لطفا در مورد نوع سم و سمپاشی بیشتر توضیح دهید

  2. سوسک میوه خوار سیاه و همه میوه هها انجیر انا ترش شیرین انگور….. همه چی خوار است

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا